Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Content Marketing - markedsføring, der er gearet til en digital tidsalder

Content marketing er et relativt nyt markedsføringskoncept, hvor virksomheder skaber digitalt indhold som giver værdi for deres kunder - i retur får man deres opmærksomhed. Konceptet er særligt relevant i en mediefragmenteret, social og ecommerce-orienteret virkelighed, hvor kampen for opmærksomhed og loyalitet aldrig har været hårdere.

Traditionelt set har virksomheder udelukkende brugt reklamekroner på at tiltrække kundernes opmærksomhed og markedsføre produkter og ydelser. Men traditioner har det med at stå for fald i den digitale tidsalder. Med de langt bedre og kosteffektive distributionsmuligheder internettet stiller til rådighed, kan virksomheder nu i stedet bytte indhold for opmærksomhed.

Så, hvad er content marketing helt præcis og hvordan kan det skabe værdi for din virksomhed?

Traditionel markedsføring har det svært i en digital tidsalder

Skal man forstå værdien af content marketing, er det nødvendigt at sætte begrebet i kontrast til traditionel markedsføring.

Med traditionelle metoder, er vi vant til at få opmærksomhed fra kunderne via en lang række forskellige reklameformer (tv-reklamer, radio-jingler, avisannoncer, banneannoncer, billboards osv.) Men problemet med traditionel markedsføring er, at det afbryder og forstyrrer kunderne. Det afbryder dem midt i en spændende film. Og det forstyrrer dem, når de går ned af strøget eller kører en tur i bilen. Den forstyrrelse bliver ofte til en irritation, der ikke gør noget særligt godt for brand interaktionen. I stedet for at hjælpe kunderne, forstyrrer virksomheder kunderne i deres yndlingsbeskæftigelse.

Desuden har traditionel markedsføring ofte kun ganske få sekunder til at fortælle sit budskab, der overbeviser kunden og fører til et salg. Sidst, men ikke mindst er klassiske reklamemetoder dyre og rammer ofte alt for bredt ifht. den målgruppe man ønsker at få i tale. Selv Googles adWords bliver hurtigt dyre, når man betaler per klik.

Så, hvad bør virksomheder gøre, hvadenten det er B2C eller B2B? Hvad er alternativet i en digital tidsalder? Hvordan får man positiv opmærksomhed fra kunderne på nye måder?

Svaret er content marketing.

En introduktion til content marketing

Content marketing er på mange måder et tidssvarende bud og reelt alternativ til traditionel markedsføring.

Med content marketing udvikler og deler virksomheder værdifuldt indhold, som kunderne enten ønsker eller har brug for.

Indholdet kan være i form af blogindlæg, nyhedsbreve, Youtube videoer, Pinterest boards, LinkedIn grupper, Slideshare præsentationer, brand communities eller noget helt andet. Formatet er underordnet, bare det skaber værdi for kunderne og dermed skaber positiv brand opmærksomhed, i modsætning til traditionel markedsføring.

Ikke alene skaber content marketing positiv interaktion med virksomheden, der som oftest varer længere tid end traditionel markedsføring, det har også en høj ROI. Med en reklameform som Google adWords, betaler man per klik, hvilket hurtigt løber op. Med et godt blogindlæg eller en velproduceret instruktionsvideo investerer man tid og penge i at udvikle indholdet, men for hvert klik eller view, falder udgiften proportionalt i takt med at opmærksomheden stiger. Godt indhold har ofte en meget lang levetid og søgemaskinerne linker også til indholdet om både et, to og tre år.

Derudover udnytter content marketingsocial sharingmekanismen – dvs. at folk deler godt indhold med hinanden. Folk deler ikke outdoor reklamer eller Google ads med deres venner, men det gør de med youtube videoer og gode blogindlæg. Kort sagt: folk deler indhold, ikke reklamer. Så content marketing tapper ind i og udnytter kundernes ændrede digitale brugsmønster og deres sociale netværk. 

Recap

Content marketing handler om:

  1. At skabe positiv brand interaktion med kunder ved at give dem indhold de har brug for eller ønsker.
  2. Indhold som kunderne gider bruge tid på og engagere sig i, i modsætning til reklameindhold som kunderne kun bruger få sekunder på.
  3. Indhold som folk ikke alene bruger tid på, men også har lyst til at dele i deres sociale netværk, så det skaber endnu mere positiv opmærksomhed.
  4. At opnå bedre ROI ved at have indhold, der er langtidsholdbart og tiltrækker opmærksomhed over en lang periode.

Selvom, content marketing har en række synlige gevinster ifht. traditionel markedsføring, handler det naturligvis ikke om at skrotte de traditionelle metoder. Det handler, som med så meget andet i livet, om at finde det rigtige marketingsmix, der tiltrækker mest mulig opmærksomhed til dit brand. Men det at arbejde strategisk og fokuseret med at udvikle godt digitalt indhold er en ny, kosteffektiv og potentielt set langt mere givende metode for alle parter.

Case: Levevis.dk

Levevis.dk er Dansk Supermarkeds første forsøg med content marketing. Levevis er Dansk Supermarkeds sunde livsstilsbrand, der forhandles i Netto, Føtex og Bilka. Levevis.dk er et brand community, der sætter motion og sund kost i centrum. Her kan kunder gratis melde sig ind og deltage i et væld af aktiviteter, både online og offline. Der er f.eks. gratis deltagelse i kvindeløb, golftræningsaftener og cykelløb. Levevis.dk danner altså den digitale ramme for brandet og livsstilsindholdet er i centrum – ikke reklamer for Levevis’ produkterne.

Seismonaut står bag udviklingen af og strategien for communitiet, og du kan læse mere om projektet her

 

Del denne side på: email + facebook + twitter