Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Sociale medier: Sådan bringer du dine medarbejdere i spil

10.10.2013Camilla Swartz

Hvordan skaber man som virksomhed godt og autentisk indhold til sin Facebook-side? Hos Seismonaut er vi ikke et sekund i tvivl om, at nøglen ligger hos medarbejderne i virksomheden. De har nemlig både fagligheden, kreativiteten og værktøjet lige ved hånden.

Facebook Like

En digital strategi er ikke noget værd, hvis indholdssiden ikke er tænkt med ind. Hvis man er en mindre virksomhed, kan det være svært at få råd til en marketings- eller kommunikationsafdeling med ressourcer til at producere indhold. Men medarbejderne er ofte en overset kilde til godt indhold, og der kan være uforudsete goder ved at slippe deres kreativitet løs. Resultatet er autentisk indhold dybt forankret i virksomheden.

Facebook-strategi boostede arbejdsplads

For et år siden blev der serveret traditionel flæskesteg og kogt skinke på Vingsted Hotel & Konferencecenter. Men den tid er ovre. Efter Seismonaut hjalp dem med kompetenceudvikling og Facebook-strategi, er køkkenets kreativitet og lyst til at udvikle sig blevet vakt, og der er nu nye og moderne retter på menuen. 

“Energien og lysten til at ”lege” med råvarerne er kommet tilbage hos køkkenpersonalet, der nu alle bruger Facebook-platformen til alt lige fra at vise både små dagligdagsting fra deres private hjemmekøkken til hurtige beskeder og sjove indfald. Facebook er den direkte årsag til, at legen i køkkenet har udviklet sig markant det sidste halve år."

Citat fra Kursuslex Magasin

Kunderne vil helst tale med dem der ved noget

Vores seniorrådgiver, Anja, har lige holdt foredrag om sociale medier for en række marketingchefer i forskellige større danske virksomheder. Og de er fuldstændig klar over, at deres virksomhed skal bruge sociale medier til markedsføring, til rekruttering, til at lære deres kunder bedre at kende osv. Men deres primære udfordring er at ruste medarbejderne i virksomheden til at kommunikere på de sociale medier. Men hvorfor er det vigtigt at sætte medarbejderne i spil på de sociale medier?

“Det er ved at gå op for de fleste, at Facebook, Twitter, Instagram osv ikke er traditionelle markedsføringskanaler, og hvor rabatter, tilbud og reklamer til kunderne ikke er vejen frem. Kunderne vil hellere tale med mennesker. Med medarbejderne. Dem der virkelig ved noget. Dem der kan besvare spørgsmål og dele viden med en faglig tyngde.”

Citat fra Anja Tønnings klumme

Hvis du sidder som medarbejder i en virksomhed og tænker “det vil jeg da egentlig gerne kaste mig ud i”, så læs Anjas klumme om det her og få nogle hurtige og gode råd til, hvordan du kommer igang. 

Sådan kommer jeres virksomhed igang:

1. Udvælg et redaktionsteam

For en lille virksomhed kan det give god mening, at alle medarbejdere har mulighed for at publicere indhold på Facebook-siden. Men for større virksomheder med flere ansatte, kan det give god mening at udvælge et såkaldt redaktionsteam. Sørg for at udvælge medarbejdere der sidder i forskellige stillinger, f.eks. én som tit har kundekontakt, én som designer jeres produkter eller services, én som udtænker strategier osv. Dæk alle niveauer i virksomheden og sørg for at tænke i, hvor det gode visuelle indhold findes.

2. Giv dine medarbejdere adgang

De fleste medarbejdere i danske virksomheder ejer en smartphone med et godt kamera. Det er derfor en meget lav barriere for de fleste at producere et godt indholdselement, f.eks. et billede af en given situation på arbejdspladsen, og publicere det på Facebook. Det kræver blot, at redaktionsteamet bliver gjort til administratorer på Facebook-siden og har adgang til andre relevante platforme.

3. Koordiner med indholdskalender

Den største udfordring ved at lade medarbejderne publicere indhold kan være at koordinere det, så de ikke poster noget på samme tid. Med en indholdskalender i f.eks. Google Spreadsheet har alle mulighed for at gå ind i samme dokument på samme tidspunkt, og på den måde er alle opdateret på, hvornår der er indhold planlagt. Og ellers er det vigtigste, at medarbejderne sørger for at tale sammen undervejs.

Anja Toenning
Hvis du har lyst til at høre mere om hvordan en Facebook-strategi kunne se ud for din virksomhed og hvordan dine medarbejdere kan bringes i spil, er du meget velkommen til at kontakte Anja på tlf. 60657409 eller anja@seismonaut.com. Hun er altid klar på en kop kaffe!
 

Del denne side på: email + facebook + twitter