Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Ministeruge hos Seismonaut

04.10.2013

Hvor tit sker det, at man er i godt ministerselskab flere gange på én uge?
Ikke så tit, kan vi ærligt konstatere, men i løbet af den forgangne uge har vores direktør, Christian, omgivet sig med flere ministre.

Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, rykkede i denne uge hele ministerkontoret til Aarhus, hvor Christian holdte oplæg for dem om Smart Cities:

Billede Til Ministeruge

I sit oplæg fortalte Christian blandt andet, hvad virksomheder kan få ud af Smart Cities og særligt om Smart Aarhus-satsningen. Han kom blandt andet ind på digital borgerkommunikation, digitalt iværksætteri og vigtigheden af offentlige åbne data, som helt centrale fokuspunkter.

Smart Cities er digitale og involverende byer, der optimerer byen ved at kombinere det fysiske og sociale med det digitale rum. Og som det lyder i Smart Aarhus’ vision, ses de digitale teknologier netop som "en central del af både udfordringer og muligheder for fremtidens by."

Læs mere om Smart Aarhus her

Debatten om Danmark 3.0
Ministerugen stoppede dog ikke her. Fredag, den 4. oktober, var Christian atter i godt ministerselskab, da han var inviteret til at deltage i en paneldebat med blandt andre kulturminister, Marianne Jelved.

Det var Dansk IT, der stod bag arrangementet - Danmark 3.0: Digital dannelse og kulturen i d-land. Blandt de øvrige paneldeltagere var blandt andre koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, kommunaldirektør i Odense, Peter Pietras, og it-direktør i JP/Politiken, Per Palmkvist Knudsen.

Fredagens debat centrerede sig særligt om digitale medborgere og den digitale dannelse.
Vi bør blandt andet udfordre den måde, vi bruger teknologien på i undervisningssammenhænge. Nye medier som Facebook og Twitter er ikke blot sniksnak-kanaler, men har konsekvenser for måden, vi er medborgere på. Underviserne må også bevare en kritisk indstilling til måden, vi bruger teknologien på i læringssammenhænge.
Marianne Jelved udtrykte efter debatten, at hun ville tage pointerne om den digital dannelse med hjem til Kulturministeriet til det videre arbejde.

Det digitale mindset
For Seismonaut har vi fokus på hele det digitale mindset. Digitaliseringen handler ikke bare om digitale platforme, men frem for alt om mennesker.

Christian har længe været optaget af digital dannelse, og hvad det vil sige at være digital medborger: Hvilke digitale kompetencer har vi som borgere brug for, udover at kunne betjene vores NemID og Rejsekort?

Mange af sådanne spørgsmål melder sig i samfundsdebatten lige nu. Og det er vigtigt, at vi holder dialogen om digitaliseringen ved lige, når den digitale udvikling både påvirker vores kultur og samfund  –  og endda forandrer os som mennesker.

Del denne side på: email + facebook + twitter