Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Brug LinkedIn B2B: Humlen er at netværke strategisk

Hvordan opnår din virksomhed et større netværk af potentielle kunder og salg via LinkedIn?
På baggrund af erfaringer med LinkedIn og kompetenceudvikling i den professionelle brug af platformen, fortæller vi om metoden til at netværke strategisk.

Hvad Er Din Netvaerksstrategi Billede Til Brug Af B2B 616X508

I dette blogindlæg fortæller Sales Manager fra Radisson Blu, Rasmus Nørgaard, hvordan deres slagsafdeling anvendte LinkedIn til salg af en hel dagskonference og siden har prioriteret LinkedIn i det opsøgende netværk- og salgsarbejde.
Udviklingen skete på baggrund af kompetenceudviklingsforløbet, Digital Vækst 2013 i efteråret.

Det handler om at netværke strategisk

Det er ikke nok at overbevise medarbejderne om, at LinkedIn er en ny kanal til salg og så ellers affyre startskuddet.Der er både nogle strategiske og praktiske forhold, som skal tænkes igennem og organiseres til en samlet indsats. På den måde kan du nemmere følge op, evaluere og udvikle virksomhedens netværks- og salgsaktiviteter med LinkedIn.

Men netop organiseringen kan virke svær at gennemskue. Hvordan kobler man eksempelvis bedst medarbejdernes og virksomhedens LinkedIn-aktivitet?

Din personlige profil er det vigtigste redskab

På LinkedIn må man i første omgang skelne mellem virksomhedssiden og de personlige profiler.Virksomhedssiden bør skabe synlighed med informationer og fagligt relevant indhold. Det kræver altså en opdateret side med gode beskrivelser af ydelser, kontaktinformationer og relevant indhold for både nuværende og potentielle kunder.
Desuden er siden vigtig for at andre kan søge efter virksomheden, og ikke mindst for at medarbejderne kan linke til virksomheden fra deres egne profiler.

Sidstnævnte er faktisk den vigtigste grund, for det er i høj grad de personlige profiler, der giver virksomheden de bedste muligheder:

Medarbejderne agerer ambassadører for virksomheden, når de på egne profiler beskriver deres jobfunktion og erfaring. 
Og derudover, når de engagerer sig i grupper, tager personlig kontakt og bringer virksomheden i øjenhøjde med kunden.

Det er nemlig også muligt at handle proaktivt på LinkedIn – og det sker bedst fra medarbejdernes profiler.

Brug søgefunktionen til at få nye forbindelser og potentielle leads

Langt de fleste på LinkedIn er ude på at skabe flere forbindelser – og de rigtige forbindelser. Derfor er det en oplagt at drage nytte LinkedIns søgefunktion. Det kan gøres ved at søge efter bestemte personer – eksempelvis som opfølgning på en tidligere kontakt.
Men søgefunktionen kan også bruges til at skabe den første kontakt. Der kan nemlig søges efter opdateringer, jobtitel, virksomheder, grupper mv.
Søgeresultaterne vil blive sorteret efter relevans for den enkelte bruger, og dertil kommer mulighederne for at filtrere resultaterne – eksempelvis efter branche, geografi eller jobfunktion.

Opsæt mål for jeres LinkedIn-tilstedeværelse

Det næste er at bestemme sig for, hvad man søger på LinkedIn, og opsætte konkrete mål. Det er ikke nødvendigvis, at opsøgende salg er det primære mål på LinkedIn. Det kan også være I har behov for branchespecifik viden eller viden om nye kundeemner. Måske du eller dine kollegaer har en nogle gode forbindelser, som kan være behjælpelige og åbne døre for dig. Opstil disse (for)mål og definér delmål på din vej.

Herefter er det vigtigt, at ansvaret uddelegeres blandt medarbejdere – det altid er gennem medarbejdernes personlige profiler kontakt og netværk foregår.
Og vær opmærksom på at aktivere jeres egne og kollegernes netværk, så I lykkedes med at nå jeres mål.

Digitalvaekstbog 619X519

Få en masse gratis tips til LinkedIn

I forbindelse med Digital Vækst kurserne udviklede vi sammen med ErhvervsturismeAakademiet en håndbog som en praktisk guide til det daglige arbejde med at skabe en bedre onlinetilstedeværelse. Erhvervsturismeakademiet er en del af Midtjysk Turismes erhvervsturismesatsning.

Bogen giver dig og din virksomhed konkrete tips om:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Hjemmesider

Bestil gratis håndbogen i Digital Vækst 2013 - som bog eller online version

Vil du vide mere?

Hvis du har lignende mål for din virksomhed eller blot er nysgerrig på mulighederne, er du velkommen til at kontakte vores rådgiver og leder af Seismonaut Tourism, Lisa, om professionel brug af LinkedIn for virksomheden.

Del denne side på: email + facebook + twitter