Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Klumme: Sådan giver du dit barn et sundt forhold til mobilen

12.09.2013Camilla Swartz

Vores rådgiver Anja Tønning er fast klummeskribent på ALTforDamerne.dk, hvor hun skriver om forskellige digitale emner - i et farverigt mix af personlig interesse og professionel erfaring. Du kan læse et uddrag af ugens klumme her, og se hele klummen på ALTfordamerne.dk.

Vi taler hele tiden om konsekvenserne af børns forbrug af smartphones og sociale medier. Men er det i virkeligheden ikke på tide, at vi ser på, hvordan forældrene skal agere? Netop det emne tager Anja op i hendes klumme denne uge og giver hendes bud på, hvordan du finder balancen mellem skærm og familie.

 Jeg arbejder i en branche, hvor det ikke er unormalt, at kunder eller kolleger ringer efter "kontortid". Begrebet kontortid eksisterer ikke rigtigt længere. Og så kan man for alvor tale om, at jeg er fraværende overfor mit barn, hvis jeg skal løse opgaver for kunder, samtidig med at jeg skal lave aftensmad, lytte til min søn og lege med ham.

De gode råd

Anja giver i klummen gode råd til, hvordan du kan blive bedre til at være til stede sammen med dit barn og hvordan man rent faktisk kan integrere din tablet eller smartphone på en god måde.

● Som hovedregel - lad være med at sidde med din smartphone, når du er sammen med dine børn. Sæt den på lydløs, sluk den, eller brug funktionen "forstyr ikke".

● Hvis du tager billeder med din telefon, kan du evt. inddrage børnene, vise dem billederne og lade dem prøve at fotografere.

Læs hele klummen og få alle Anja's gode råd lige her

Del denne side på: email + facebook + twitter