Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Fremtidens digitale tendenser

13.11.2014Stine Larsen

Web Summit

I starten af november blev Web Summit 2014 afholdt i Dublin, og Seismonaut var med for at tage pulsen på den digitale verden. Med over 200 startups, 500 talere og 20.000 deltagere på tre dage er konferencen Europas største af sin slags og altså et godt set up, når tendenserne i branchen skal spottes. 

Det var derfor ikke kun med Guinness og river dance i tankerne, vi tog afsted til Irlands hovedstad. Ud over at have haft nogle fantastiske dage blandt kolleger, virksomhedsbesøg hos Googles europæiske hovedkvarter, god mad og hyggelige pubs, har vi taget en masse inspiration med hjem. Vi har udvalgt en række af de mest dominerende tendenser fra årets Web Summit - og giver dem til dig her (i tilfældig rækkefølge).  

1. The right to be forgotten

Online privacy er i flere år blevet diskuteret verden rundt, og debatten eskalerede især efter EU i maj 2014 påbød Google at gøre det muligt for enhver EU-borger at anmode om, at specifikt indhold ikke dukker op blandt søgemaskinens resultater.

Vi står dog som samfund stadig over for en massiv udfordring, idet der mangler helt basale etiske retningslinjer og et system, der kan agere på tværs af geografiske grænser. Alle borgere bør være beskyttet af basale, digitale menneskerettigheder.  

2. Mobile platforme betyder døden for breaking news

En stadig stigende del af dit online liv sker via smartphones og tablets. For nyhedsmedier svarer skiftet fra desktop til mobile til skiftet fra print til desktop, og en ny måde at formidle nyheder på er essentiel for mediehusenes overlevelse, når breaking news ikke længere er relevant i en journalistisk kontekst.

 I stedet handler det for journalisterne om at samle og kontekstualisere indhold, der er spredt på tværs af platforme; det vil sige at målrette, versionere og kuratere indhold. Samtidig eksisterer det journalistiske indhold side om side med det kommercielle indhold, og på den måde imødekommes flere forskellige forbrugsmønstre samtidig.

3. FOBO er det nye FOMO

For år tilbage blev begrebet FOMO, fear of missing out, introduceret som en forklaring på, hvorfor især unge benytter sociale medier: Frygten for at gå glip af sociale interaktioner og oplevelser kan være nærmest kompulsiv. 

Nu er den største frygt hos unge ikke længere at gå glip af noget, men derimod at være offline (FOBO: fear of being offline). Erik Johnson fra den online markedsføringsvirksomhed Atlas beskriver tendensen således: "For young people today, being connected is the most important thing in their lives" - og det mest basale behov for ungdommen er altså hverken fysiske behov som mad og søvn eller WI-FI, men derimod et opladet batteri!

Web Summit 2

 4. Digitale økosystemer er overalt

Du kender formentlig allerede enten Google eller Apples økosystemer, hvor produkter kan tale sammen med andre produkter - hvis de altså er fra samme firma.

Lige nu gælder det din computer, tablet og telefon, måske også dit ur og fjernsyn. I fremtiden vil også låsen på døren, køleskabet, lamperne og bilen kunne snakke sammen. 

5. Successen med crowdfunding spreder sig til flere brancher 

I disse år sker der store skred ift. den traditionelle måde at drive forretning på, idet mange af de nye spillere på markedet inden for eksempelvis hardware er finansieret gennem crowdfunding. Ved at indsamle monetære bidrag fra en større gruppe mennesker kan man få finansieret et projekt, en event mv.

En af de prominente sider er Kickstarter, hvorfra succeshistorien om Oculus Rift udspringer. Netop denne virtual reality-brille fik stor opmærksomhed på Web Summit og kunne da også bryste sig af at være åbningskeynote.

Mulighederne for crowdsourcing spreder sig også til andre brancher, og vi blev på konferencen bl.a. præsenteret for Indiegogo, som nu satser på denne finansieringsmulighed inden for filmbranchen. 

6. UX er det skelsættende konkurrenceparameter

På et marked med stigende konkurrence handler det om at skille sig positivt ud for at opnå succes. Dropbox er en af de virksomheder, som oplever en stigende konkurrence fra cloud-services, og strategien for, hvordan de vil sætte dem i førersædet, hedder UX. 

UX er en forkortelse for user experience, som er den oplevelse, du som bruger får, når du eksempelvis sidder på et website eller med en app.

7. Tillid er det nye inden for branding

Som forbruger køber du produkter fra de brands, du har tillid til. Derfor skal virksomhederne identificere og benchmarke KPI (key performance indicator), der handler om tillid såsom sikkerhed, privatliv etc. 

Det handler ikke længere kun om adgang til produkter, det handler ikke kun om penge, det handler ikke om tid til at finde det rigtige produkt - nu handler det om tillid. Enhver transaktion er udveksling af tillid, og det skal understøttes af et økosystem: digitale platforme, købsoplevelser, kvalitet, etc., og virksomhedens/produktets digitale tilstedeværelse skal bidrage til det. 

Del denne side på: email + facebook + twitter