Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

3 tips til at holde din viden om sociale medier i top

27.11.2014

Viden

Få her senioranalytikerens 3 tips til, hvordan du holder din viden om sociale og digitale medier helt i top ved at bruge RSS, Twitter og Facebook.

Min kollega Stephan spurgte i denne uge, om ikke jeg ville dele lidt om, hvordan jeg (via nettet) holder mig up-to-date på de områder, som Seismonaut arbejder med. I stedet for at skrive et internt indlæg, kommer her en lille blogpost, som måske kan gøre lidt gavn flere steder ude på nettet. Husk det ikke er løsningEN, men bare mit bud på, hvordan du kan gøre.

1. RSS er stadig smart

RSS-feeds var vældigt hippe for nogle år siden, men deres anvendelse er dalet i de senere år. RSS står for rich site summary eller real simple syndication lidt afhængigt af, hvem man spørger. Det er en teknologi, som gør det muligt at abonnere på en hjemmesides indhold, sådan at man løbende får opdateret en liste over, hvad siden sender ud af materiale.

Nedgangen i brugen af RSS tillægges ofte sociale mediers stigende popularitet. De fleste får i dag det materiale, de ønsker, fra andre kilder. Jeg vil dog mene, at RSS for nogle af os stadig er en smart måde at samle en masse kilder i ét sted.

For at læse et RSS-feed skal du have en læser. Du skriver dine feed-adresser ind i din læser, og herefter opdaterer listerne sig selv løbende. Du kan efterfølgende tilgå listen alle mulige steder, eksempelvis på mobil og computer. For at holde listerne i sync kræver det, at du bruger en læser, som kan håndtere den løsning. Jeg bruger selv Feedly, som er en hjemmeside, hvor man kan skrive feeds ind og derefter få dem vist i listeform. For at abonnere på en RSS-feed, finder du linket dertil på hjemmesiden og sætter det herefter ind i Feedly.

Førhen var RSS-ikonet ofte at finde øverst til højre på hjemmesider, ligesom vi i dag kender Facebook- og Twitter-ikonerne. Hvis det orange ikon er til stede, får du adressen ved at klikke der. Siden nedgangen i popularitet tog fat, er det blevet sværere og sværere at finde RSS-adressen på den måde. Et hurtigt hack kan dog være, at du prøver at skrive “rss” efter en URL. Hvis jeg eksempelvis vil finde Mashable.com’s feed, prøver jeg at skrive mashable.com/rss i Feedly. Hvis den er gyldig, kommer der et feed frem. Hvis ikke, så virker det ikke…

Feedly er faktisk så snedigt lavet, at du ofte bare kan begynde at skrive hjemmesidens navn, så finder den selv ud af resten, uden at du behøver bøvle med adresser og lignende. Se et eksempel herunder:

Feedly - Mashable

Hvis ikke Feedlys layout tiltaler dig, så kan du bruge andre læsere til at læse indholdet fra Feedly. På min Mac bruger jeg eksempelvis ReadKit, som du kan se et screenshot af herunder. På min telefon foretrækker jeg Reeder. Begge holder sig i sync via Feedly, og dermed ved jeg altid, hvor jeg er nået til.

ReadKit RSS

Hvilke RSS-feeds er gode?

Feeds er som bekendt bare hjemmeside, så det handler om at finde gode hjemmesider. Jeg har blandt andet følgende på min liste - ikke alt sammen guld hele tiden, men med jævne mellemrum er der noget godt at hente:

 • Hardvard Business Review
 • AdFreak
 • Brian Solis
 • BuzzMachine
 • DesignWeek
 • FastCompany
 • Wired
 • io9
 • JWTintelligence
 • Mashable
 • Edelman Digital
 • Forrester Blogs
 • Springwise
 • The Offical Google Blog
 • The Verge

Du skriver dem bare i Feedly, så burde de dukke op.

2. Relevante Facebook-grupper og -sider

Jo, den er god nok, Facebook kan være en relevant kilde til information. Tricket ligger i at finde de rigtige grupper at være med i eller sider at følge. Siden Facebook selvfølgelig er en persondrevet platform, kan jeg ikke sikre, at du får ligeså meget ud af diverse grupper/sider, som jeg gør, men her er et par bud på nogle relevante emner:

Nogle af grupperne kan være lukkede, men de er som regel til rådighed for folk, som faktisk gerne vil være med på gruppernes præmisser. Siderne er naturligvis helt åbne.

Facebook _for _Business

3. Hvad med Twitter?

Twitter er om muligt endnu mere personbåret end Facebook, og her kræver platformen faktisk, at du selv deltager lidt for at få mest muligt ud af det hele. Når det er sagt, kan du jo følge en masse interessante mennesker og bare suge til dig af inspiration. Jeg følger efterhånden så mange mennesker, at jeg har tabt overblikket over, hvem der er værd at følge, og hvem som ikke er så spændende.

Du kan eventuelt hoppe over på min profil her, og klikke “following”. Der kan du se, hvem jeg følger - og selv hitte ud af, hvem, du tror, er relevant for dig. Jeg vil dog sige, at personer i de fleste tilfælde er langt mere spændende end virksomheder, og derfor prøver jeg altid at finde ind til mennesker i interessante virksomheder.

Afslutningsvis vil jeg lige sige: Nej, jeg får ikke læst det hele hver dag, men det er heller ikke pointen. Det er en række kilder, som til sammen gør, at jeg som regel er ret godt med på, hvad der er interessant netop nu.

Jeg håber, du kan finde lidt inspiration i nogle af de nævnte links - og del gerne dine egne kilder til inspiration herunder!

Del denne side på: email + facebook + twitter