Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Digitalisering handler om mennesker

Christian _640x 260

Digitalisering handler i sagens natur både om selvbetjeningsløsninger og elektronisk sagsbehandling. Men digitalisering handler også om service og kommunikation. Og her melder udfordringerne sig for alvor.

Kommunikation via digitale og sociale medier er som oftest to-vejs, interaktiv, dynamisk og stærkt ukontrollerbar. Det kræver et helt nyt mindset i det offentlige Danmark at håndtere de nye udfordringer. Og det kræver nye roller, kompetencer og færdigheder.

Digitaliseringen er en af de mest kraftfulde transformationer, det danske samfund har set, siden velfærdsstatens indtog, og det har en lang række konsekvenser for kommunernes relation til borgerne. Men heldigvis kommer der i kølvandet på nye udfordringer som oftest nye muligheder.

For med digitaliseringen har kommunikationsafdelingerne i det offentlige Danmark aldrig spillet en mere central rolle. Borgernær, relevant kommunikation, der rammer plet hos målgruppen med vigtigt og veltimet indhold, er med til at give kommunen et menneskeligt ansigt. Det skaber myndighedsforståelse, tilgængelighed, tryghed og værdi.

Digitale og sociale medier kræver strategier

Digitale og sociale medier er en gave til det offentlige Danmark. Men skal de skabe værdi for både myndighed og borger, er det vigtigt at det gribes rigtigt an. Når næsten alle kommuner i dag er på sociale medier, men langt under halvdelen har en strategi for, hvad de vil der, er det et problem, der skal handles på i form af strategier, nye ressourcer, opkvalificering og nye værktøjer.

Læs fire cases fra det offentlige

Seismonaut har gennem 8 år været landets førende rådgivere omkring strategisk og praktisk brug af digital kommunikation og sociale medier i det offentlige - bl.a. med en lang række gennemførte projekter og strategier for både kommuner, regioner og styrelser. 

Vi har udarbejdet en casesamling, hvor du kan læse om fire cases fra det offentlige Danmark, hvor vores kunder selv fortæller om projekterne samt deres perspektiv på digitalisering. 

Del denne side på: email + facebook + twitter

Fire offentlige kunder fortæller

Vi har samlet fire cases fra det offentlige Danmark, hvor vores kunder fortæller om projekterne, samt deres perspektiv på digitalisering. Læs dem her.