Seismonaut har flere hjemmesider,
som du er velkommen til at besøge:

Seismonauts øvrige sider

Blog

Sådan skaber Radisson Blu succes med LinkedIn: Netværk strategisk og opnå salg

På kort tid sikrede salgsafdelingen fra Radisson Blu sig en ordre på en hel konferencedag for 50 mødedeltagere – men ikke som et traditionelt salg.
Salget foregik istedet som led i en kursusøvelse om LinkedIn, der åbner dørene for nye digitale tilgange til salg. Læs om, hvordan Radisson Blu siden da har haft stor succes med professionel brug af LinkedIn.

Billede Til Scandinavia Hotel Linkedin Jpg 636X404

I dag bruger mange erhvervsfolk LinkedIn aktivt. LinkedIn har over 238 mio. medlemmer og over 3 millioner virksomhedssider verden over. Medlemmerne bruger oftest platformen til at fremvise CV, til jobsøgning og faglig videndeling. Det indeholder store potentialer til at skabe et større professionelt netværk og fastholde relationer på tværs af brancher.

Men kan det også lede til direkte salg for virksomheden?

LinkedIn som salgsredskab for Radisson Blu 

For Radisson Blu har LinkedIn vist sig som en glimrende værktøj til netop salg.
Rasmus Nørgaard er Sales Manager for Radisson Blu i Aarhus og tager sig af hotellets kunderelationer. Til dagligt arbejder Rasmus hårdt på at hive nye forretninger til hotellet, og han fortæller:

“De sidste par år har vi brugt LinkedIn til at samle vores kunder i vores netværk og holde os opdateret på deres nyheder. Men nu er LinkedIn også blevet et fast punkt på dagsordenen til salgsmøderne og en fast ugentlig aktivitet til både at pleje kunderelationer og til opsøgende salg. Det er klart noget, vi vil prioritere højere fremadrettet.”

For nyligt har hele salgsafdelingen netop opgraderet deres personlige LinkedIn-profiler til Premium Accounts efter stor succes med salg via platformen.

LinkedIn-kursus gjorde forskellen

LinkedIn kom for alvor på dagsordenen, efter Radisson Blu deltog i kompetenceudviklingsforløbet, Digital Vækst 2013. På kurset i LinkedIn fik deltagerne blandt andet til opgave at lave en komplet personlig profil. De skulle derpå finde 5 potentielle kontakter, forbinde med dem via LinkedIn og tage kontakt til minimum 1 lead:
“Vi havde samlet salgsafdelingen timerne efter kurset og brugte LinkedIns søgeværktøjer, segmenterede og fandt relevante nøglepersoner. Vi søgte konkret efter konferenceplanlæggere, som kunne have brug for mødefaciliteter af høj standard, og tog kontakt via InMail på LinkedIn. Øvelsen ledte faktisk til et salg af en hel dagskonference med 50 mødedeltagere. Derudover har vi stadig flere gode dialoger kørende med potentielle kunder efter den første kontakt fra øvelsen”, uddyber Rasmus om oplevelsen med direkte salg.

At anvende LinkedIn som en del af salgsarbejdet 

Mange på LinkedIn er opmærksomme på at netværke med de branchespecifikke kontakter samt nuværende kunder og samarbejdspartnere. Men det er de færreste, der anvender platformen målrettet til at skabe kontakt med nye potentielle kunder.

Ifølge Rasmus er LinkedIn et godt og anderledes salgsværktøj. Han uddyber:

“LinkedIn tilbyder en ny fremgangsmåde til at kontakte potentielle kunder. Det er mere legitimt at tage kontakt, når det handler om at skabe netværk. De kan jo se på vores profil, hvem vi er, og hvor stor erfaring vi har. Det bliver mere personligt og troværdigt. Kunden behøver ikke tage telefonen midt i en travl situation, men kan skrive tilbage og overveje kontakten, når de har bedre tid. Salget får simpelthen mere karakter af service og rådgivning frem for ‘kold canvas’”, fortæller Rasmus, der lægger vægt på den gode relation med kunderne.

Selvom Radisson Blu primært sigter efter erhvervsturismen, er de gode råd om LinkedIn noget, enhver virksomhed kan bruge til at skabe netværk, nye potentielle kunder og opnå salg via den digitale platform.

LinkedIn står for 64 % af al trafik fra sociale medier til virksomhedssider

Ifølge tal fra Investis Audience Insight 2012 fører LinkedIn markant foran andre sociale medier, når det gælder om at dirve besøgende over på virksomheders hjemmesider.LinkedIn står nemlig for hele 64 % af alle leads fra sociale medieplatforme til virksomhedshjemmesider – et klart udtryk for, at brugerne er indstillet på forretning.

Læs mere om hvordan du kan bruge LinkedIn her

Digitalvaekstbog 619X519

Hent Digital Vækst 2013 håndbogen gratis

I forbindelse med Digital Vækst-kurserne udviklede vi sammen med ErhvervsturismeAakademiet en håndbog som en praktisk guide til det daglige arbejde med at skabe en bedre onlinetilstedeværelse. Erhvervsturismeakademiet er en del af Midtjysk Turismes erhvervsturismesatsning.


Bogen giver dig og din virksomhed konkrete tips om:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Hjemmesider

Bestil gratis håndbogen i Digital Vækst 2013 - som bog eller online version

Vil du vide mere?

Hvis du har lignende mål for din virksomhed eller blot er nysgerrig på mulighederne, er du velkommen til at kontakte vores rådgiver og leder af Seismonaut Tourism, Lisa , om professionel brug af LinkedIn for virksomheden.

Del denne side på: email + facebook + twitter