Trust 2 Til Website

At være en tillidsvækkende virksomhed har aldrig været vigtigere - det siger verdens største PR-virksomhed Edelman i en ny rapport. Vi giver her 6 tips til, hvordan du kan arbejde aktivt med tillid og troværdighed i virksomhedssammenhæng.

I dette blogindlæg skrev vi, hvordan tilliden til søgemaskiner er i top, og virksomheder, vi handler med, er den tredje mest tillidsvækkende informationskilde hos mange. Her fortsætter vi artiklen, og ser på, hvordan det kan bruges i hverdagen.

Som virksomhed er det svært at hamle op med den troværdighed, som brugerne mener ligger i kilder som venner og akademiske eksperter (se nedenstående slide). At give potentielle kunder mulighed for at få konkrete erfaringer med netop din virksomhed, er dog et vigtig skridt mod at konvertere vedkommende til en fast kunde.

Edelman 2015 - Venner-slide

Her er 6 områder, du som virksomhed med fordel kan fokusere på for at øge troværdighed overfor potentielle og eksisterende kunder.

1. Afstem forventningerne hos dine kunder

Vi handler ikke gentagne gange hos virksomheder, som ikke lever op til vores forventninger. Så simpelt er det. Og du spiller selv en vigtigt rolle i opbygningen af disse forventninger. Sørg altid for, at din kommunikation passer til det produkt og den service, du rent faktisk leverer til kunden - og lov eksempelvis ikke en femstjernet oplevelse, hvis det i virkeligheden kun er en middelgod service, du tilbyder.

Bonustip: Hvis du øge sandsynligheden for, at dine kunder også bliver stamkunder og ambassadører for din virksomhed, så sørg for, at du også overrasker dem positivt og overgår deres forventninger.

2. Brug anmeldelser fra kunderne aktivt

Anmeldelseskulturen hersker på nettet, og har gjort det længe. Fra TripAdvisor til Trustpilot, der findes utallige tjenester, som kunderne gladeligt benytter. Som virksomhed er det oplagt at bruge tjenesterne aktivt. Fremvis anmeldelser på dit website eller brug dem i din kommunikation i nyhedsbreve og på sociale medier.

3. Igangsæt en indsats over for bloggere

Det er altid bedre, når andre taler godt om dig, end når du selv gør det. En god mulighed for at få andre til at fortælle om dig er ved at arbejde aktivt med bloggere. En benyttet model er, at du giver én eller flere bloggere adgang til dit produkt mod, at de skriver om deres oplevelser. Du kan / skal ikke influere på deres opfattelse, og derfor er det endnu engang vigtigt at levere en god oplevelse.

Det er vigtigt både at få fat i de rigtige bloggere, samt at have et klart formål med indsatsen. Tænk derfor formålet grundigt igennem, før du går i gang, og send ikke bare vareprøver eller lignende uden først at have talt med den pågældende blogger. Vil du høre mere om, hvordan du kan arbejde aktivt med området, så kontakt gerne vores kollega, Lina, som er ekspert på området.

4. Aktiver dine medarbejdere i din eksterne kommunikation (også kaldet employee advocacy)

Edelmans Trust Barometer viser gang på gang, at medarbejdere i en virksomhed har en større troværdighed end eksempelvis CEO’en for virksomheden. Det kan altså være et vigtigt konkurrenceparametre for virksomheder at få medarbejderne til at spille en aktiv rolle i den eksterne kommunikation. Igen handler det om at opbygge tillid, og derfor skal inddragelsen af medarbejderne naturligvis være autentisk og reel.

5. Arbejd målrettet med online synlighed i bred forstand

Førhen havde overskriften her været “søgemaskineoptimering”, men det er i dag kun halvdelen af ligningen. Selvfølgelig skal din hjemmeside dukke op i søgeresultater, og selvfølgelig skal den indeholde god, troværdig og værdifuld information til kunderne. Men i dag finder kunderne desuden information om dig via sociale medier, anmeldelser og en lang række andre platforme, som vi allerede har nævnt et par stykker af. At holde øje med sin online tilstedeværelse handler om at sørge for, at de mange forskelligartede indsatser er drevet af en fælles strategi. Det kaldes i nogle sammenhænge også for cross-channel - eller, hvis man er max hip, for “CX”.

6. Lav målrettet kommunikation til dine eksisterende kunder

Når kunderne først har fået deres første positive oplevelse hos din virksomhed (for du har naturligvis fuldstændigt styr på tip nr. 1), så gælder det om at udnytte momentum. Nye salg til eksisterende kunder er både hurtigere, lettere og billigere end et nyt salg til en ny kunde, så lav målrettet kommunikation, produkter og strategier til netop denne målgruppe.