2016 er over os! Et nyt år er altid en god anledning til at se både tilbage og fremad. Så uden at der skal gå alt for meget dronning i den, vil jeg her give en kort status på højdepunkterne fra vores år i Manto.

#1: Det kreative Danmark fik ny vind i sejlene. Sådan ser det i hvert fald ud fra vores stol. Fra at tale om kreative brancher, er vi begyndt at tale om den kreative økonomi. Her er der både fokus på de kreative virksomheder og de kreative kompetencer, forstået som det, der skaber innovation og større produktivitet i andre brancher. Det er ikke fordi det er nyt, men det virker som om den tankegang er ved for alvor at vinde indpas også på det politiske niveau. Og vi vil gøre vores til at der kommer endnu mere fokus på potentialerne i det kommende år.

#2: Vi er blevet knivskarpe på forretningsudvikling i kreative virksomheder. Vi var dybt involverede i Interactive Denmarks arbejde med at styrke disse brancher. Vi har gennemført forretningsudviklingsforløbene Growing Games for 4. gang , Games R Us for 2. gang samt tre forløb for hhv. arkitektur, design og mode under overskriften Next Level. Vi glæder os over, at vi nu arbejder i hele Danmark. Det kan kun blive endnu bedre i 2016!

#3:Vi genvandt operatørskabet på More Creative. Vores store projekt i 2013, 2014 og 2015, hvor vi med Region Midtjylland og Aarhus 2017 som opdragsgivere har arbejdet med at styrke de kreative erhverv i Region Midtjylland. I de kommende tre år får vi lov til at fortsætte det arbejde sammen med vores fantastiske samarbejdspartnere i Seismonaut og vores nye venner i Væksthus Midtjylland. Det glæder vi os helt afsindigt til, for det er en drøm, der går i opfyldelse, når vi her får lov til at drive en stor indsats, som virkelig sætter et aftryk på erhvervsudviklingen.

#4: Vi mærkede skiftet i organiseringen af den danske turisme. Fra at have haft lynende travlt med turismeprojekter i 2014 forsvandt dette forretningsområde stort set for en stund i Manto. Vi mærker nu, at brikkerne er ved at falde på plads rundt omkring i turisme-Danmark og vi begynder at se konturerne af nye spændende projekter. Vi glæder os til nye opgaver og til at møde endnu flere af de dygtige, flinke og hårdtarbejdende mennesker i turismeerhvervet.

#5: Sidst men ikke mindst så var 2015 også året hvor vi flyttede. Fra hyggelige Knabrostræde med de skæve gulve, de utætte vinduer, alt for lidt plads, men også med hele det gamle Københavns charme og altid omgivet af kanalrundfarter og guidede grupper af amerikanske, kinesiske og tyske turister. Til Jorcks Passage med udsigt over byens tårne, lækre lokaler med lys og luft, Københavns flinkeste udlejer og nogle af de sejeste computerspilvirksomheder som naboer. Vi elsker at bo her og glæder os til at lægge lokaler til møder, workshops og hvad vi ellers kan finde på i det kommende år.

Intet af dette kan lade sig gøre uden gode kunder, samarbejdspartnere og ikke mindst – gode kollegaer. Så jeg vil gerne runde af med et rungende tak til jer alle og jeg glæder mig til vi ses i det nye år!

Godt nytår fra mig til jer – vi er klar til 2016!