Vi havde for et par uger siden fornøjelsen af at have Filippa Porse Franck på 14 år i erhvervspraktik hos København-afdelingen. Læs Filippas erfaringer og ikke mindst hendes interview med tre seismonauter her.

Da jeg mandag morgen trådte ind ad døren til Seismonaut, forfrossen og lidt smånervøs, blev jeg mødt af store smil og et ”godmorgen” fra alle. Jeg fik en lille rundvisning, og så begyndte dagen ellers. Jeg var meget i tvivl om, hvordan denne uge skulle forløbe – også i forhold til min noget manglende viden om rådgivningsbranchen. Selvom jeg for nylig har lavet en hel fremlæggelse om oplevelsesøkonomi, som jo blot er et af de mange emner, Seismonaut beskæftiger sig med, må jeg indrømme, at jeg ikke havde den der helt klare definition på, hvad Seismonaut egentlig var og lavede.

Godt nok er seismonauterne nogle kreative og intelligente hoveder, men rodehoveder er de også!

Ugen har virkelig givet mig et indblik i alle de forskellige ting, Seismonaut arbejder med. Jeg har været med til møder og workshops, som handlede om alt fra, hvordan man bedst muligt kan komme ind på det kinesiske computerspilsmarked, til hvordan man kan få unge til at interessere sig mere for middelalderen i Danmark. Men ugen har også stået på oprydning, fordi godt nok er seismonauterne nogle kreative og intelligente hoveder, men rodehoveder er de også!

Jeg har interviewet nogle af medarbejderne i Seismonaut om deres arbejde, så både jeg og I kunne lære dem lidt bedre at kende.

Hvad har du af faglige interesser?
”Jeg har altid interesseret mig meget for frivilligt arbejde, og hvad der ligesom får folk til at blive begejstrede eller vise engagement. Det har jeg prøvet at tage med ind i Seismonaut. Jeg kan godt lide koblingen mellem forståelse for digitale platforme, og hvad der får mennesker til at deltage og blive begejstrede.”

Hvilket projekt optager dig lige nu?
”Lige nu har jeg en slags supportfunktion, hvor jeg hjælper mange af mine kollegaer med deres projekter. Men ellers bliver jeg meget nemt optaget af, hvad der lige ligger foran mig. Jeg har arbejdet meget med det visuelle og digitale internt i Seismonaut, som er en stor del af hverdagen. Det, synes jeg, er rigtig sjovt.”

Hvad er din yndlingsmetode?
”Hmmm… Jeg kan lige prøve at komme med nogle nøgleord: samarbejde, kreativitet, udvikling og nysgerrighed. Jeg synes, ting bliver mere effektive og sjove, når man arbejder sammen med nogle. Det er helt klart fedest, når man går nysgerigt til opgaven og ikke bare gør det samme, som man gjorde sidste gang. Når mit arbejde er sjovest, er det lidt ligesom en skattejagt.”

Kan du nævne en ting, dine kunder ikke ved om dig?
”Jeg kan godt lide, når man får et godt forhold til en længerevarende kunde. Men en ting, de måske ikke lige ved, er, at jeg bor i bofællesskab med en af mine kammerater.”

Kan du vise dit yndlingssted på kontoret?
”Jeg kan godt lide den her vinduesplads med udsigt til Vor Frue Kirke. Her sidder jeg tit og arbejder. Om sommeren, når jeg åbner vinduet, kan jeg høre en italiensk gademusikker spille de samme sange om og om igen, og selvom det kan blive lidt irriterende, er det på samme tid også meget smukt.”

Hvad har du af faglige interesser?
”Jeg kan godt lide det, der ligger imellem den talbaserede viden, altså det kvantitative, og snakken med mennesker, altså det kvalitative.”

Hvilket projekt optager dig lige nu?
”Lige nu er jeg i gang med at kortlægge en masse kompetencer for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Det interessante ved det er alt det data og de mange tal, som man skal indsamle.”

Kan du nævne en ting, dine kunder ikke ved om dig?
”Der er mange, som ikke kender min studiebaggrund. Fordi jeg netop arbejder meget med tal og data, skulle man måske ikke tro, at jeg havde læst filosofi og er humanist.”

Kan du vise dit yndlingssted på kontoret?
”Jeg kan godt lide det store bord i entreen, for her kan man nemlig sidde og tale højt med sine kollegaer. Man er ikke lukket inde i sin computer ligesom på kontorene, og så er det også her, vi snupper en fredagsøl inden weekenden.”

Hvad har du af faglige interesser?
”Jeg kan godt lide at arbejde med evalueringer og efteruddannelser, og så arbejder vi i Seismonaut blandt andet også meget med filmbranchen, som jeg synes er rigtig spændende.”

Hvilket projekt optager dig lige nu?
”Lige nu arbejder jeg på at færdiggøre en effektvurdering af Isbjørnens Forfatter Camp, som er en efteruddannelse for manuskriptforfattere. I dag skal jeg faktisk ud at lave feltarbejde hos deltagerne, som er noget af det, jeg virkelig godt kan lide.”

Hvad er din yndlingsmetode?
”Jeg kan godt lide at lave klassisk deltagerobservation, som er feltarbejde, hvor man f.eks. tager ud til en person og følger dem en dag på arbejdet. På den måde kan man finde ud af, hvad er vigtigt, og hvad er ikke vigtigt for personen, hvad der er på spil for personen osv.”

Kan du nævne en ting dine kunder ikke ved om dig?
”Jeg kan godt lide at høre elektronisk musik og tage til electro-festivaler, hvor jeg klæder mig åndvagt ud som f.eks. en discokugle.”

Kan du vise dit yndlingssted på kontoret?
”Jeg synes, de to små karnapper, som har udsigt ud til Jorcks Passage, er rigtig hyggelige.”