Dette efterår hjælper vi Miljøstyrelsen med finde Danmarks mest fantastiske natursteder. Borgerne kan dele deres forslag og naturoplevelser på en digital platform.

Frem til den 23. september 2018 var det muligt at foreslå steder. Vi fik 1671 forslag. Alle forslag blev i sidste uge gennemgået og kvalificeret af juryen bestående af blandt andre Sebastian Klein, Bonderøven og Johan Olsen. Og her til morgen kunne vi så præsentere 30 nominerede natursteder på naturkanon.dk. Så nu starter kampen for alvor!

Platform til borgerinvolvering

Danmarks Naturkanon er udviklet i tæt samarbejde med Miljøstyrelsen, og borgerinvolveringen kører på Seismonauts idéplatform. Vi udviklede første version af idéplatformen tilbage i 2010 ud fra en vision om at gøre det lettere for borgere at påvirke offentlige beslutningsprocesser. Vi har siden videreudviklet og løbende tilpasset platformen til nye interaktionsprincipper, men grundideen er stadig den samme.

Vi fundet et par screenshots frem, som viser tre forskellige versioner af idéplatformen.

2011

Odense Kommune var i 2011 tvunget til at spare på børne- og ungeområdet. Idéplatformen gav borgerne mulighed for at komme med ideer til, hvor kommunen bedst kunne finde besparelserne.

2015

Danske Regioner skulle i 2015 udvikle strategien for et mere sammenhængende sundhedsvæsen. På idéplatformen kunne borgerne dele deres ideer, som efterfølgende blev brugt på en række fysiske borgermøder. Du kan læse mere om projektet her.

2018

Og her er et par screenshots fra Danmarks Naturkanon. I første fase (til venstre) kunne man indsende forslag til natursteder. I anden fase (til højre) kan man nu dele oplevelser fra de nominerede steder.

Vil du vide mere?

Kunne du tænke dig at dykke mere ned i borgerinvolvering kan du læse mit blogindlæg om det strategiske arbejde med at involvere borgerne. Vil du vide mere om idéplatformen, så er ring eller skriv til mig på +45 61 33 88 20 eller pv@seismonaut.com.