Det er en fantastisk varm og solrig uge i maj, og rundt om i Aarhus udspiller festivalen Internet Week Denmark sig for nu tredje år i træk. Til daglig sidder jeg som projektassistent på Seismonauts kontor i København, og omend jeg har besøgt en del festivaler, så er jeg i denne forbindelse en ganske uprøvet (og forventningsfuld) festivalgænger. Internet Week Denmark er nemlig en uge fyldt med faglig viden og de nyeste tendenser indenfor teknologi og innovation.

Internet Week Denmark fejrer digitalisering og alle de uudtømmelige muligheder, som internettet tilbyder i vores globale og digitale verden. Udviklingen går ekstremt stærkt, og hvert år præsenteres nye hidtil utænkelige perspektiver på, hvordan den meget nære fremtid ser ud, såvel som den virkelighed vi ikke altid er klar over, at vi lever i netop nu.

Seismonaut har som operatør og medarrangør af festivalen sammen med Aarhus Kommune, Smart Aarhus og Creuna været særligt engageret siden første færd i 2014. Vores fornemme opgave er blandt andet at engagere så mange mennesker og virksomheder som muligt i at skabe Danmarks største og mest relevante digitale begivenhed - samtidig med at få alt til at spille før, under og efter festivalen.

Som digital rådgivningsvirksomhed sætter vi alle stor pris på muligheden for at indsamle viden og inspiration under festivalen samt bidrage med det, der er vores kernekompetencer. Alt sammen i en kontekst, der både hylder og diskuterer det digitale Danmark. I år underviser Seismonaut eksempelvis i employee advocacy og står bag et Headstart-morgenseminar om, hvordan man opbygger digitale brands med blandt andre interaktionsdesigner og forfatter Alan Cooper på talerækken. Derudover har Seismonaut medfaciliteret og deltaget i en meget aktuel paneldebat med blandt andre Københavns Kommune, GoMore og Dansk Erhverv om deleøkonomiens betydning i fremtidens Danmark og den nødvendige politiske stillingtagen til emnet.

IWDK handler også om at få skabt fremtidens jobs

Hvorfor har Danmark brug for en festival, der hylder internettet? Ifølge Seismonauts ene partner Christian Lausten handler det om meget mere end et kig ind i digitaliseringens muligheder:

“I Seismonaut ser vi Internet Week Denmark som et super vigtigt instrument i at skabe den digitale omstilling i landet, der er så vigtig for, at vi får skabt vækst og jobs i en digital tidsalder. Ved at samle over 5.000 mennesker til over 100 arrangementer med over 220 talere får vi skabt en opmærksomhed om de digitale muligheder, som stimulerer folk til at skabe nye startups, mens de etablerede virksomheder bliver inspirerede til nye digitale produkter og services.”

Gennem Internet Week Denmark er Seismonaut en del af et passioneret hold frivillige aktører, der udover andre virksomheder spænder over både uddannelsessteder, organisationer og almindelige borgere med en interesse i det digitale område.

Alene det faktum, at festivalen er baseret på, at deltagerne i fællesskab crowd sourcer hele arrangementet, vidner om den spændvidde og elasticitet, der får begivenheder til at opstå i et tempo og et omfang, som særligt digitaliseringen tillader. I de fem dage, som festivalen varer, får alle deltagere fra forretningsudvikleren til det teknologisk nysgerrige barn muligheden for at dykke ned i et væld af spændende emner.

Årligt vokser festivalen sig stadigt større og bedre, fortæller Christian videre:
“År for år er Internet Week vokset. Og det er ikke mindst en glæde at se, hvordan det faglige niveau i år er tårnhøjt. Kvaliteten af arrangementer er virkelig god, og vi kan se og høre, hvordan folk fra hele Danmark kommer til Aarhus for at være en del af begivenheden”.

Vi ser allerede frem til Internet Week Denmark 2017 og håber at se en masse af jer også! Læs mere om Internet Week Denmark og de mange arrangementer, der afholdes i år, her. Eller følg #IWDK og se begivenhederne gengivet flittigt på Twitter, Instagram og Facebook.