En af de spændende opgaver, vi har arbejdet med i år, er rapporten Digitalisering af Turismeerhvervet, som blev udviklet for Det Nationale Turismeforum. Rapporten er i december 2016 blevet offentliggjort af Erhvervsministeriet, hvis turismestrategi fra 2016 bl.a. bygger på dele af rapporten.

Den bedste følelse, vi kender, er, når vores arbejde skaber forandring og udvikling. Derfor er vi ekstra glade på kontoret i dag, for Erhvervsministeriet har netop udsendt en pressemeddelelse om rapporten ‘Digitalisering i Turismeerhvervet’, som vi skrev tidligere på året i for Det Nationale Turismeforum i samarbejde med VisitDenmark.

I pressemeddelelsen udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen: “Den digitale omstilling af turismeerhvervet, som rapporten her omhandler, indtager en yderst central plads i den udvikling af dansk turisme […] som regeringen fortsat vil have stort fokus på.”

Rapporten består af 16 eksempler fra ind- og udland samt anbefalinger til, hvordan Danmark kan udnytte digitaliseringen til at skabe vækst i turismeerhvervet.

Du kan læse pressemeddelelsen nedenfor, hvor der også er link til rapporten i sin fulde længde.

Kom til morgenseminar Digitale turismetrends 2017 i januar - læs mere her. Har du lyst til at følge med i turisme, vækst, forretnings- og turismeudvikling, kan du også tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

_____________________

Pressemeddelelse:

Digitale turister stiller nye krav til dansk turisme

Turisterne i dag har i stigende grad en digital adfærd før, under og efter rejsen. Det stiller nye krav til det danske turismeerhverv. Men digital forretningsudvikling kan åbne op for nye vækstpotentialer i dansk turisme, viser ny rapport.

Den stigende digitalisering er både en udfordring og en vigtig kilde til vækst blandt danske virksomheder. Dette gælder i høj grad også i turismeerhvervet, hvor den digitale udvikling har forandret turisternes adfærd markant.

En ny rapport fra Det Nationale Turismeforum om digitalisering i turismeerhvervet klarlægger de digitale turisters ændrede behov. Rapporten giver en række anbefalinger til, hvordan turismevirksomheder og -organisationer i Danmark kan udnytte digitaliseringen til at skabe øget vækst.

Blandt andet peger rapporten på betydningen af digital markedsføring, let tilgængelige og mobiloptimerede hjemmesider og bookingsystemer, og digitale gæsteservices, som tillader den selvhjulpne digitale rejsende at finde information, foretage køb, checke ind osv. online.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Den digitale udvikling har ændret hverdagen for os alle sammen. Vi er altid ’på’, vi forventer at have adgang til alverdens informationer, uanset hvor vi befinder os, og vi har vænnet os til at klare planlægning og praktik, mens vi er på farten. Det gælder også, når vi rejser, og det gælder naturligvis også for turister, som kommer til Danmark."

"Hvis Danmark skal have del i den globale turismevækst, er det derfor vigtigt, at det danske turismeerhverv formår at følge med turisternes ændrede behov, så turisterne kan få tilbudt relevante services i et digitalt format."

"Den digitale omstilling af turismeerhvervet, som rapporten her omhandler, indtager en yderst central plads i den udvikling af dansk turisme, som blev sat i gang med den ambitiøse nationale turismestrategi, som den tidligere regering lancerede i september måned, og som regeringen fortsat vil have stort fokus på.”

Læs rapporten ”Digitalisering i Turismeerhvervet – Inspiration og anbefalinger til turismevirksomheder og -organisationer”

Pressemeddelelsen kan findes på Erhvervsministeriets hjemmeside her.

Arbejder du med turisme, og vil du gerne dykke mere ned i digitaliseringens muligheder? Vi afholder det gratis morgenseminar Digitale turismetrends 2017 –  få et digitalt forspring i det nye år, hvor vi går i dybden med indsigter fra rapporten og sparrer i temabaserede netværksgrupper. Du kan læse mere om seminaret og forhåndstilmelde dig her.