Tidligere i denne måned kunne vi byde to nye kollegaer velkommen i Seismonaut. Vi har sat dem begge i stævne for at lære dem lidt bedre at kende. Mød vores to nye kollegaer her.

Andreas Bonde Hansen er ny seniorrådgiver i Seismonaut og kommer med solid erfaring fra museums- og uddannelsesverdenen, hvor han er et respekteret og velkendt ansigt. Simone Hanfmann er startet som rådgiver i Seismonaut og skal hjælpe os med at have hånd i hanke i vores mange projekter inden for oplevelsesøkonomi og turisme.

Hvad ser I frem til at arbejde med i Seismonaut?

Andreas: Jeg ser frem til at fortsætte mit arbejde inden for kulturoplevelser og turisme med vidensbaseret udvikling og analyse. Og så ser jeg også meget frem til at være tættere på maskinrummet. Altså at komme tættere på implementeringen af ny viden blandt dem, der udbyder oplevelserne. I Seismonaut er der kort vej fra viden til implementering, og det ser jeg frem til at være en del af.

Simone: Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de forskellige aktører inden for dansk turisme. Jeg ser meget frem til det her med selv at være med til at udvikle og analysere og sætte min faglige viden og kompetencer i spil.

Er der noget, som har overrasket jer efter jeres første 10 dage i Seismonaut?

Simone: Ja, den flade organisationskultur. Alle taler i samme øjenhøjde. Det er ikke fordi, at jeg havde forventet andet, men jeg er virkelig positivt overrasket over, at alle er med i maskineriet. Alle er med til at løfte opgaver på tværs, uanset hvilken stilling man sidder i.

Andreas: Det har helt klart overrasket mig, hvor mange spændende projekter, der er. Jeg havde en eller anden idé om, at der ville være få rigtig spændende projekter, og så en del, som ville være sådan sådan lidt halv tørt (griner!). Og sådan er det jo slet ikke.

Andreas, hvad brænder du allermest for at bidrage med inden for det danske museumslandskab?

Det, jeg allermest brænder for, er at skabe så gode oplevelser for så mange som muligt. Særligt inden for historie og kulturarv - og gerne gennem viden og analyse. Det er vigtigt, at vi kender vores historie. Historien er spændende og noget, vi som mennesker typisk bliver meget stimuleret af. Det gælder både kvalitativt og kvantitativt. Det skal selvfølgelig være lærende, positivt og socialt fremmende og alt det her. Men der skal også mange ind ad døren. Og så brænder jeg meget for, at vi og især politikere skal blive klogere på, hvor meget museerne egentlig bidrager til vores samfund.

Simone, hvad sætter du egentlig selv allermest pris på, når du er turist?

Jeg går meget op i service - og hvordan jeg bliver imødekommet det sted, jeg kommer. Men jeg sætter også meget pris på at være et sted, hvor det bæredygtige er tænkt ind. Det gælder bl.a. miljømæssigt, men også at min tilstedeværelse ses som noget positivt i lokalbefolkningen, altså den sociale bæredygtighed. Det skal ikke kun være for mig som turist. Det skal også være med til at gavne lokalbefolkningen og skabe værdi for dem, både socialt og økonomisk. Bæredygtig turisme er jo for alvor flyttet ind i arbejdet med  turismeudvikling, og det er fedt, at mit arbejde kan være med til at adressere dette.

Varmt velkommen til jer begge. Vi er glade for at have fået jer med ombord.