Brug bloggere og rejseambassadører til at tiltrække nye målgrupper til din destination

gravatar
Af 
 · 
24. april 2015
Featured Image

Udbredelsen af bloggere som troværdige rejseambassadører er de seneste år vokset i takt med at flere i dag læser blogs, hvori de søger rejseinspiration. I dette blogindlæg ser vi på en case fra muslingehøstfesten i Løgstør, hvor VisitVesthimmerland har indgået bloggingsamarbejder for at brede kendskabet ud til deres destination. Vi giver dig 3 tips til, hvordan din destination kan anvende bloggere i jeres markedsføring.

Blogs og den personlige fortælling

Blogging er en ny form for kommunikation, hvor bloggeren deler ud af personlige oplevelser og erfaringer. Kendetegnet ved blogs som medie er den troværdige relation mellem blogger og læser, hvor læseren dagligt følger bloggeren, og finder inspiration i det personlige indhold. Bloggeren betragtes som en virtuel veninde, der deler ud af hverdagsglimt, shoppeture, rejsefortællinger og meget mere.

I turismebranchen ved vi, at inspiration er en afgørende faktor for valg af destination, når turister planlægger deres kommende rejse. Her er blogs et interessant medie, der med en personlig og autentisk vinkel kan lokke og inspirere læsere til at opleve nye destinationer.

VisitVesthimmerlands bloggingstrategi

Seismonaut Tourism udarbejdede i efteråret en bloggingstrategi for VisitVesthimmerland. VisitVesthimmerland ønskede at udbrede kendskabet om udvalgte destinationer og nå nye målgrupper ved at bruge bloggere som rejseambassadører. Bloggere og instagrammere er oplagte rejseambassadører, da de er eksperter i at producere visuelt indhold med en personlig vinkel.

I samarbejde med VisitVesthimmerland valgte vi at sætte fokus på gastronomien i Vesthimmerland, og derfor fandt vi bloggere og instagrammere, der havde dette som interesseområde. Der blev indgået et samarbejde med to madbloggere og to instagrammere. Samarbejdet indebar, at bloggerne og instagrammerne besøgte den årlige muslingehøstfest i Løgstør. Deres opgave var under festivalen at skabe inspirerende digitalt indhold med fokus på gastronomi og den autentiske oplevelse. Bloggere skulle med deres personlige fortælling og visuelle indhold fra Vesthimmerland inspirere deres læsere til at få lignende oplevelser.

"Vi har haft besøg af fire bloggere i forbindelse med Muslingehøstfesten i Løgstør den 5. april 2015. Bloggerene var topengagerede, nysgerrige og positive gennem hele forløbet: både før, under og efter selve eventen..."

- Anna Oosterhof, Turistchef, VisitVesthimmerland

Musligehøstfest i Løgstør

Muslingehøstfesten foregår i Løgstør tæt ved Limfjorden, hvor de første muslinger høstes og tilberedes af restauranter og organisationer over åben ild i store gryder. Her er fokus på gode og lokale råvarer. På dagen skrev bloggerne om, hvad de glædede sig til at opleve i Vesthimmerland, og hvilke attraktioner, de ville besøge.

Før Billedehttps://instagram.com/mettelindgaard/

Under opholdet dokumenterede bloggerne løbende deres oplevelser på deres Instagram-profiler med brug af #vesthimmerland og andre relevante hashtags.

Muslingerhttps://instagram.com/mettelindgaard/

Da dagen var omme fremhævede bloggerne og instagrammerne de bedste oplevelser fra dagen.

Muslinge - efter/farver
https://instagram.com/foodfanaticdk/

På den måde blev der både skabt indhold før, under og efter oplevelsen for at få indholdet til at leve over en længere periode og dermed skabe mere synlighed om Vesthimmerland.

Der blev produceret relevant, lokalt og visuelt indhold, som VisitVesthimmerland kan bruge på deres egne sociale platforme. De inviterede bloggere og instagrammere fungerede som talerør for Vesthimmerland og muslingehøstfesten, og har med deres smukke billeder gjort opmærksom på og inspireret deres følgere til at besøge området. Det er vigtigt, at bloggerne og instagrammerne gør det tydeligt for læseren, at der er indgået et samarbejde.

"...VisitVesthimmerland blev klædt godt på af Seismonaut i forhold til at lave det rigtige match: det kan være en kunst at koble destinationens turistprodukt med 'de rigtige' bloggere.

Vi fik en rigtig god feedback fra vores samarbejdspartnere på destinationen og bloggerne leverede et kvalitativt godt produkt og lækkert visuelt materiale, som vi til og med kan gøre brug af i vores markedsføring på egne kanaler. Vi fik åbnet vores øjne op for det potentiale der ligger i moderne turismefomidling via bloggere."

-Anna Oosterhof, Turistchef, VisitVesthimmerland

3 tips til hvordan din destination anvender blogging

  1. Udvælg ambassadører som stemmer overens med din målgruppe

  2. Definer et klart formål med samarbejdet, som begge parter er indforstået med

  3. Sørg for, at der er en klar rød tråd med indholdet på den udvalgte profil og din virksomheds identitet

Vil du vide mere om hvordan din destination anvender blogging?

Vil du også bruge blogging i din destinationsmarkedsføring? Så er du meget velkommen til at kontakte Lisa Ingemann Hansen, chefrådgiver og leder af Seismonaut Tourism, og få en uforpligtende snak om din destinations muligheder for en bloggingstrategi.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin