Få klapsalver efter dit zoommøde

gravatar
 · 
25. februar 2021
Featured Image

Vi har udviklet en værktøjskasse til at skabe vellykkede videomøder. Vi har brugt alt, hvad vi i forvejen vidste om at skabe gode mødeoplevelser og engagerende processer og mixet med alt det bedste, vi kender fra den digitale verden.

Billedet af de små hoveder på skærmen med øjne, man ikke kan få kontakt til. Trættende lange møder med envejskommunikation og en krop, der værker efter en lang dag ved skærmen. Du kan sikkert nikke genkendende til det.

Det gør vi! Og selvom, der forhåbentlig kommer en tid efter Corona, er videomøderne kommet for at blive. Vi har nemlig også lært, at de er supergode til mange ting. Vi holder bedre kontakt, fordi et hurtigt videomøde er nemt at presse ind. Vi kan engagere flere, som f.eks. godt vil bruge tid på et borgermøde på en skærm, men ikke vil bruge en hel aften i et forsamlingshus med en times transport hver vej. Vi rejser mindre til gavn for både klima og work/life balance. 

Så vi kan lige så godt se at blive gode til at holde videomøder. I Seismonaut har vi som virksomhed også været nødt til at gennemgå en forandringsproces over til en helt ny form for afvikling af alle vores workshops, borgermøder, konferencer og andre events. Nu bruger vi alle vores erfaringer til at lære videre. 

Har du et digitalt event planlagt, som du ønsker hjælp til? Eller vil du gerne styrke dine egne eller dine kollegaers kompetencer i selv at holde gode digitale events og workshops? Så lad os drikke en kop uforpligtende kop videokaffe og kom med ind i maskinrummet og hør om vores erfaringer. 

Indtil da vil vi gerne dele vores fem bedste tips til bedre møder, som med garanti vil bringe dig nærmere klapsalverne efter zoom-mødet.

#1 Proces og teknik skal afhænge af formål

Er det en workshop, hvor du skal have deltagerne til sammen at drøfte eller udarbejde noget? Er det et møde med fokus på at informere? Eller handler det om at bygge relationer? Start med at definere formålet og overvej deltagernes rolle. Jo mere involverende, desto flere greb skal du have i brug. Når formål og design er på plads så husk at: Vores opmærksomhed i digitale rammer er kortere, sørg for at alle føler sig hørt eller set i starten af mødet og byd altid aktivt velkommen i starten af mødet. 

#2 Hav styr på rollefordelingen

I digitale rammer er der flere opgaver, som kan kræve, at opmærksomheden er flere steder. Jo flere ting, man skal holde styr på, jo større risiko er der for, at det hele bliver noget rod. Én person kan sjældent både holde styr på det tekniske, drejebog, tid, slideshow, moderere og holde et vågent øje på chatten, som vi i øvrigt elsker, fordi det er der, hvor ’køkkenfesten’ kan opstå.

#3 Sørg for god fysisk opsætning

Digitale arrangementer skal også have nærvær. Her spiller billede, lyd og fremtoning en vigtig rolle. Både som facilitator og som mødedeltager vil du gerne have folks opmærksomhed, når du taler. Derfor må du ikke lade kvaliteten af din deltagelse være overladt til tilfældighederne. Få greb gør heldigvis en kæmpe forskel. Vi har masser af forslag til gode og billige tekniske løsninger. 

#4 Vær til stede og sørg for tydelig styring

Vi er alle forskellige i vores måde at facilitere på. Hvad der virker for dig, er ofte en personlig ting. Der er alligevel nogle elementer, som vi alle skal skrue op for, når workshops og arrangementer foregår digitalt. Skab en åben stemning, kommuniker tydeligt, vær ekstra god til at spørge ind til de stille personer, sørg for korte indlæg og kommentarer, vær tydelig omkring forventninger og proces og styr tiden - både før og under dit møde.

#5 Brug små greb til at engagere og holde energien oppe

Du behøver ikke være åndelig for at vække de døde til live – i hvert fald ikke når vi taler om digitale arrangementer og møder. Med relativt simple greb kan man gøre selv det mest søvndyssende arrangement livligt og engagerende. Vi har tips og tricks til det hele, og der er masser af gode platforme, der er nemme at bruge. 

Vi håber at have inspireret dig lidt, men det var naturligvis kun toppen af isbjerget. Hvis det har vækket din interesse, og du får lyst til at høre mere, er du velkommen til at kontakte vores administerende direktør Anna Porse Nielsen på +45 50 51 52 25 eller apn@seismonaut.com

Digitale processer og arrangementer skal have lidt mere kærlighed for, at det bliver rigtig godt. Til gengæld kan en lille indsats gøre en meget stor forskel.

Artiklen blev oprindeligt delt på Anna Porse Nielsens LinkedIn-profil, som du kan finde her.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.com



Find us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin