Fremtiden for events er digital

gravatar
 · 
19. februar 2016
Featured Image

Fra mindre master classes til større konferencer – events er en indbygget del af Daniels arbejde som senioranalytiker. Eventmagasinet har mødt ham til en snak om de muligheder, digitale medier rummer for events.

Artiklen er oprindeligt bragt i "Eventmagasinet - Events som platform for udvikling og samarbejde" i december 2015. Hent magasinet her.  

Hvilke muligheder skaber digitale medier for events?

Den mulighed, jeg selv finder mest interessant, er, at man kan forlænge events med digitale medier. Man har muligheden for at inddrage deltagerne længere tid i forvejen op til eventen, men også at forlænge eventens levetid efterfølgende. Under eventen er der mulighed for at berige oplevelsen gennem digitale platforme - om det er noget så simpelt som at have et hashtag, så deltagerne kan dele indhold, eller det er at have en livestream kørende på Periscope, hvor man tager talerne (eller musikerne, kokke, sportsudøvere etc.) til side og interviewer dem. For ikke at tale om mindre, sjove teknologier, der kan integreres i events - det kunne være en iBeacon, som pinger deltagerne til en konference eller en koncert, når de går ud af eventområdet og sender talernes slides eller en ny sang med kunstneren til dem.

Hvordan kan man forbedre gæstens oplevelse af en event med digitale medier?

Når jeg selv deltager i en event som eksempelvis en konference, kan jeg godt lide at have fornemmelse af, at der er styr på det. Det kunne forløbe sådan her: Jeg tilmelder mig eventen og får med det samme en mail med de detaljer, jeg skal bruge på det tidspunkt. Når jeg kommer lidt tættere, får jeg en ny mail, som fortæller lidt mere. På dagen er der måske en skærm, der viser, hvad folk siger på Twitter. Der er opsamling af diskussioner løbende og en moderator, som er god til at involvere alt det, der sker på de digitale platforme. Efterfølgende er der mulighed for at se det hele på video eller få tilsendt eventuelle slides. Det er en god før-under-efterkæde, hvor oplevelsen er tænkt igennem fra ende til anden.

Hvordan udnytter man bedst digitale medier, når man afholder en event?

Det er vigtigt at huske, at de digitale elementer i de fleste tilfælde er noget, der skal understøtte selve eventen - medmindre det er en decideret digital event. De skal understøtte eventens formål, om det så er at få faglig sparring til en konference, at give baggrundsviden om et kunstværk eller at møde nye mennesker, eller hvad det nu er. NorthSide-festivalen er god til løbende at poste ting om de forskellige bands op til eventen og inddrage folk på Facebook. Under selve eventen har de store skærme, hvor de viser billeder fra Instagram osv. Det er musikken, det drejer sig om, og så understøtter de det ved at vise den gode oplevelse, gæsterne har på festivalen. Det er oplevelsen og stemningen, de deler og ikke et link til en musikvideo på YouTube.

Ser du et potentiale i digitale events?

Jeg tror, virtual reality kan blive stort. Hvis det bliver godt nok, så forestil dig, at man sidder i en foredragssal i New York - hjemme fra sofaen. Så er det jo i teorien også en digital event. Der er masser af plads til at udvide det digitale eventområde - det er bare et spørgsmål om at ramme kombinationen af teknologi og indhold, så det giver mening for folk.

Kan du pege på nogle trends lige nu indenfor brugen af digitale medier til events?

Jeg selv kan godt lide frictionless-tanken. Det handler om at fjerne alle eventuelle friktioner eller frustationselementer ved en event, som for eksempel at stå i kø i flere timer ved indgangen til en festival. Sådan har det jo altid skulle være, men man begynder måske at være mere opmærksom på det nu. Disney er jo rigtig god til det i mange sammenhænge, og der er flere forlystelsesparker, der begynder at arbejde med, at du har det her magic armband, der giver dig besked om, hvornår du skal stå ved en bestemt forlystelse for at undgå kø. Jeg fornemmer, at der er ved at være stemning for på større events, at når man tilmelder sig, får man også mulighed for at downloade en app eller noget lignende, hvor deltagerne kan netværke på forhånd.

Hvis du skal tage fremtids-brillerne på, hvad tror du så, det næste er?

Jeg tror, virtual reality har potentiale. 2016 bliver året, hvor vi finder ud af, om det giver mening for andet end markedsføringsfolk. Der kommer formentlig til at gå nogle år, før det er et reel alternativ til noget som helst. Til større events, tror jeg man kan arbejde med friktionløshed ved at finde ud af, hvor der opstår knudepunkter på bestemte tidspunkter via en kombination af telefoner og sensorer. Når det bliver tilpas let fra et teknisk standpunkt, og man ikke behøver at være Disneyland for at gøre det, så bliver det et område, hvor vi kommer til at se nogle sjove tiltag.

Tre gode råd til at komme i gang med at gøre din event digital

  1. Tilpas dine digitale tiltag til deltagerne. Hvis de bruger Twitter og Instagram, så opfordr dem til at bruge dit officielle hashtag før, under og efter din event. Hvis de ikke bruger den slags platforme, så vil det ikke give dem værdi - og derfor er der ingen grund til at forsøge at få dem til det.
  2. Integrer gerne de digitale tiltag i eventens fysiske opsætning. Brug skærme med tags, opsamlinger, billeder, videointerviews og lignende i fælles områder. Overvej brugen af iBeacons eller lignende trådløse teknologier, såfremt det giver mening.
  3. Husk at teknologi eksisterer i mange niveauer. At lave en live-afstemning via SMS kan også give et interessant indslag, og her kan næsten alle være med.
seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.com



Find us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog archive
Linkedin