Guide til mersalg og krydssalg

gravatar
 · 
27. april 2021
Featured Image

Arbejder du med destinationsudvikling? I så fald ved du sikkert godt, at krydssalg og mersalg er vigtigt for at højne gæsteoplevelsen, øge omsætningen og skabe loyale gæster. 

Vi har lavet et blueprint til en fremragende proces, der booster mersalg og krydssalg hos turismeaktørerne. Processen rummer både en konference og en hands-on guide med konkrete øvelser. Som eksempel er her en guide, som vi har udviklet specielt til Destination Nordvestkysten. Guiden er spækket med gode råd og inspirerende lokale best practices. Du kan downloade guiden nederst i artiklen.

Potentialet for at styrke mersalg og krydssalg opstår undervejs i alle faser af kundens rejse. Det gælder både i turistens digitale rejse og deres oplevelse af det fysiske værtskab. Derfor handler det om at styrke den digitale synlighed og at skabe fundamentet for en god henvisningskultur. 

Hvorfor prioritere mersalg og krydssalg?

Som vært kan man være bekymret for at virke anmassende over for gæsterne, hvis man forsøger at sælge dem et eller andet, de ikke selv har bedt om. Men sådan behøver det ikke at være. Mersalg kan i virkeligheden være udtryk for godt værtskab, både fysisk og digitalt. Det handler basalt set om at give gæsten en god oplevelse - den bedst tænkelige - og ofte kræver det, at gæsten hjælpes lidt på vej. Hvis solnedgangen over vandet er helt fænomenal nede ved de lidt dyrere, vestvendte campinghytter - ja, så synes gæsten måske, at merprisen er godt givet ud. Måske særligt, hvis der er tale om et par uden børn. Omvendt vil familien med børn måske elske at høre om den ponyridning på stranden, du har på programmet om eftermiddagen, selvom de ikke selv har spurgt efter det.

Det man skal forstå er, at gode oplevelser værdisættes efter en lidt anden formel end hverdagsvarer som vaskepulver, parkeringsbilletter og gulerødder. Kort sagt er der ting, vi helst ikke vil bruge penge på, og ting, vi gerne vil bruge penge på. Unikke oplevelser - de særlige øjeblikke med vores partner, familie, venner og kollegaer - dem vil vi gerne betale for. Det handler kort og godt om at give gæsten et relevant tilbud om en god eller bedre oplevelse, som falder i tråd med gæstens ønsker og behov. 

Og så handler det om at skabe samarbejde på tværs af aktører i en destination. Lav pakker og strategiske partnerskaber sammen. Hvis du tilbyder overnatning, kan du lave pakker og partnerskaber med andre, som tilbyder oplevelser. Hvis du tilbyder oplevelser, kan du samarbejde med andre, der tilbyder bespisning, overnatning og andre oplevelser - og så fremdeles. Partnerskaber er bedst, hvis de bruges aktivt i markedsføringen, så turisterne bliver opmærksomme på dem i inspirations- og planlægningsfasen. Krydssalg er en oplagt strategi, fordi en stærk henvisningskultur mellem turismeaktører præsenterer turisten for en palette af oplevelsestilbud.

Download: Guide til mersalg og krydssalg

Udfyld formularen med dine oplysninger for at få tilsendt guiden.

  • Vi sender et link til guiden via mail.
    Ved at klikke 'download' accepterer du, at Seismonaut må behandle dine angivne oplysninger. Har vi ikke kontaktet dig eller indgået et samarbejde slettes dine data efter halvandet år. Ligeledes giver du samtykke til at blive tilmeldt dig Seismonauts nyhedsbrev. Du kan selvfølgelig altid framelde dig det igen, hvis du skulle fortryde.
seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin