Hans-Jørgen Olsen om den digitale udvikling i dansk turisme

gravatar
 · 
14. april 2015
Featured Image

Turismestafetten_Hans_jorgen

Turismestafetten er i denne måned givet videre til Hans-Jørgen Olsen, formand for Danske Destinationer. Han giver sit bud på, hvad der er vigtigt, at vi husker i den fremadrettede udvikling af danske turisme. Han fortæller, også hvordan Danske Destinationer i deres digitale strategi har fokuseret på gæsternes ønsker med projektet 'Feel Like', der er baseret på 'mood-søge-funktionaliteten. 

Vi skal huske vores tidligere erfaringer med turismeudvikling

Hans-Jørgen Olsen appellerer til, at vi husker og tager ved lære af de sidste års udvikling af dansk turisme. Så fremgangen for kystturismen også fortsætter år ud i fremtiden. Som han påpeger så har overskriften for dansk kystturisme i en årrække været "tilbagegang og tab af markedsandele", men det blev vendt i 2013, hvor vi så en svag fremgang.

I 2014 vendte kystturismen tilbage med fuld styrke, bl.a. med en markant fremgang på det tyske marked – og fremgangen ser ud til at fortsætte i 2015. Hans-Jørgen mener derfor, det er vigtigt, at vi lærer af flere års indsats omkring oplevelsesudvikling og tror på det er den mere koordinerede markedsføring, som nu slår igennem.

...det er også vigtigt, at vi med den nye organisering af dansk turisme medtager det der faktisk fungerer. Eller sagt på en anden måde: Vi skal være innovative med omtanke.

Fokus på gæsternes ønsker

Turisterne finder i stor grad deres inspiration til deres næste feriedestination online, og den digitale udvikling har også stor betydning for udviklingen af dansk turisme. For Danske Destinationer har det digitale fokus været rettet mod at få mood-søge-funktionaliteten 'Feel Like' udviklet og afprøvet. Hans-Jørgen fortæller at Danske Destinatione for første gang har en funktionalitet, der tager udgangspunkt i gæsternes ønsker, og ikke producenternes.

Hans-Jørgen er også direktør i VisitOdsherred, og han fortæller, at det for dem har været vigtigt at fokusere på den nyvundne status som Danmarks første anerkendte geopark. Derfor har VisitOdsherred brugt meget energi på at udvikle en geopark-app med "augmented reality", samt nyt website for geoparken, som er på trapperne.

Det digitale turisme Danmark

Danske Destinationers primære digitale fokus er på det 'Digitale Partnerskab', som er oprettet af VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, Dansk Turismefremme og Danske Destinationer. Danske Destinationer ser partnerskabet som et vigtig led i at udvikle en samlet digital strategi for dansk turisme og for fremadrettet at udvikle Danmark som destination.

Vi glæder os over, at ”Feel like” samtidig integreres i det digitale partnerskab.

3 hurtige til Hans-Jørgen

  1. Hvad er dit favoritrejsemål? Rügen
  2. Hvor gik din sidste ferie til? Portugal
  3. Hvad var din bedste ferieoplevelse? 30 dage i Vietnam

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin