Sådan kan du bruge Instagram til branding og salg

gravatar
Af 
 · 
30. november 2017
Featured Image

Instagram er med sin enorme brugerskare (800 millioner månedlige brugere og 600 millioner daglige brugere – en stigning på cirka 160% på et år) en af de helt store spillere på social medie-holdet og bestemt mere end en overvejelse værd, når det handler om branding og salg.

Hvad er det, der tiltaler brugerne på Instagram? Henry Jenkins, professor på University af Southern California, forklarer i bogen Spreadable Media (som bestemt er et køb værd), at: "[...] people embrace a range of technologies based on if and when a particular platform best supports the cultural practices in which they want to engage."

Vi bruger altså Instagram – og alle mulige andre platforme og teknologier – fordi de opfylder kulturelle praksisser, vi ønsker at indgå i.

Sjov, afslapning og opdagelse hitter på Instagram

Og hvad er det så, Instagram giver os, som andre platforme ikke gør? Ifølge Facebooks egne undersøgelser (Facebook ejer også Instagram) blandt brugerne af Facebook og Instagram, så er Facebook bedst til anerkendelse og relationer. Anderledes er det for Instagram: Her er det indhold som sjov, afslapning og opdagelse, der hitter blandt brugerne. 

Nedenfor ses et udpluk af nogle af Danmarks populære profiler på Instagram. Her er der masser af indhold at hente, hvis man gerne vil grine, inspireres eller blive klogere.

Instagram som seriøs platform til branding og salg

Instagram er andet end sjov og underholdning. Nedenfor kan du læse en række argumenter for, hvorfor Instagram er et socialt medie, der bestemt skal tages seriøst, når et ønske om branding og salg står på menuen.

  • Nå en yngre målgruppe. Instagrams brugere findes primært i den yngre del af befolkningen – faktisk er 90% af Instagrams brugere under 35 år. Her taler man altså til en yngre målgruppe, end man er vant til på f.eks. Facebook, hvor aldersfordelingen er langt mere spredt. 
  • Annoncering. Instagram er ejet af Facebook og derfor koblet op på social medie-gigantens annonceringssystem. Det betyder, man kan ramme brugere med sine annoncer præcist ud fra demografi, interesser og retargeting. For Facebook ved en hulens masse om os!
  • Hashtags. Hashtags kan være guld værd, hvis man bruger de rette. På den ene side kan man bruge hashtags til at skabe opmærksomhed omkring sit produkt ved at tappe ind i andre, og man kan også lave sit eget og få andre til at bruge det, når de deler noget med relation til ens produkt.
    Se eksemplevis VisitDenmark eller en af de andre danske visit-organisationer, som har skabt egne hashtags og deler de bedste billeder fra brugerne på deres profiler og dermed brander destinationerne.
    Søstrene Grene og IKEA er også gode til at udnytte hashtags til salg. De har været med til at promovere hashtaggene #grenediy og #ikeahack på platformen, som følgerne tagger deres billeder med, hvis de har købt et produkt i en af butikkerne og customizer dem.
    Vi har tidligere delt et blogindlæg om at bruge hashtags – læs det her.
  • Engagement. På Instagram finder man den højeste engagementrate af alle sociale medier. Brugerne interagerer i langt højere grad end på Facebook og uploader også mere indhold – hele 95 millioner billeder bliver delt hver dag. Nedenfor har jeg taget screenshots af to ens billeder, der er blevet delt fra Georg Jensens Instagram- og Facebook-profiler. På trods af næsten dobbelt så mange følgere på Facebook end Instagram (hhv. 130.550 og 79.300 i skrivende stund) er engagementsraten på Instagram væsentligt højere.

Har du fået blod på tanden til at få din virksomhed eller organisation på Instagram, så kan du se blogindlægget Fem simple tips, der skaber engagement og synlighed på Instagram, som giver praktiske råd til det sociale medier.

Nævnte Instagram-profiler:

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin