Hvad kan vi lære af tv-serien Silicon Valley?

gravatar
 · 
27. november 2017
Featured Image

HBO-serien Silicon Valley følger iværksætteren Richard, hans team og deres forsøg på at udvikle og finansiere app’en Pied Piper, mens de falder i nærmest alle faldgruber, en tech-startup kan falde i. (Billede: HBO)

For nylig så jeg afsnittet Daily Active Users, som er et centralt begreb inden for udvikling af apps. Det er nemlig antallet af daglige aktive brugere og ikke antal downloads, der for alvor tæller. Jo flere aktive brugere, desto større succes.

Glem aldrig din bruger

I afsnittet ser man Richard og hans team være klar til at teste Pied Piper-appen. De sender den ud til test blandt en mindre skare og får fantastisk feedback. Alle elsker app’en! De beslutter derfor, at app’en er klar til at blive lanceret. Hvad sker der? Efter massiv markedsføring og masser af downloads er der stort set ingen daglige brugere. Hvorfor? Testen viste jo, at alle brugerne elskede app’en, så hvad er der gået galt?

Efter lidt gransken konstaterer Pied Piper-holdet, at de har begået en klassisk fejl. De er alle ingeniører, programmører og systemarkitekter, og de har testet app’en blandt deres venner, som minder om dem selv! Alle de lækre, tekniske detaljer går fuldstændig hen over hovedet på de almindelige brugere. Så de må tilbage til tegnebrættet!

Fremtidens kompetencer er også humanistiske

Serien foregår i den teknologiske tidsalders absolutte epicenter i Silicon Valley, hvor alle jagter den næste digitale succes. Den tager afsæt i, at vi lever i en tid, hvor der hele tiden kommer nye spændende teknologier til. Det er både en mulighed og en gigantisk udfordring. For os i Danmark betyder det, at vores uddannelser, arbejdsmarked og forretningsmodeller vil blive udfordret i hidtil uset grad. Silicon Valley-serien viser, at det ikke er nok at være verdensmester i at programmere. Hvis ikke du har brugerforståelsen på plads kan det være lige meget.

Jeg tror, at det er i evnen til at kombinere kreative og humanistiske kompetencer med digital og teknologisk formåen, at vi skal finde mange af svarene på fremtiden udfordringer. I de seneste fem år har vi med More Creative i Region Midtjylland arbejdet for at styrke fire kreative områder og vise, hvordan kreative kompetencer skaber værdi i eksempelvis produktionsvirksomheder. Nu breder vi fokus ud. Sammen med Aarhus Universitet har vi sammensat et fantastisk konferenceprogram. Under overskriften High Tech – Human Touch sætter vi spot på, hvorfor humanistiske og kreative kompetencer er centrale i en digital tidsalder.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin