København skal være relevant for flere som kulturdestination

gravatar
 · 
29. april 2022
Featured Image

Hvad tager man egentlig med sig hjem, når man som gæst udefra har besøgt hovedstaden? Hvad sidder man og funderer over, når flyet letter fra Kastrup og svæver ud over Øresund? Har man andet med sig i bagagen end shoppingposerne fra Illums Bolighus?

Vi ved alt om gæsternes overnatninger og døgnforbrug, og vi kender deres adfærd og præferencer. Men vi ved ikke, hvilket aftryk vi sætter. Har de lært noget? Er de blevet inspireret eller påvirket af danskheden under deres besøg? Enten på den store skala (velfærdssamfundet), på den mellemstore skala (byplanlægningen, arkitekturen, cykelkulturen og det rene vand i havnen) eller på den menneskelige skala (uhøjtideligheden, ligeværdet, øjenhøjden)? Sandheden er, at vi faktisk ikke ved det. Som i overhovedet ikke. Vi mangler simpelthen et sprog for den betydning, vi skaber for vores gæster. Og måske også for den betydning gæsterne skaber for os selv?

CopenCore – en metropol, hvor kultur er kernen

I en ny kulturvision har vi skabt et fælles sprog for hovedstadens særlige atmosfære og kulturelle særkende. Visionen bærer titlen CopenCore og sætter retning for, hvordan København skal udvikle sig og skille sig ud internationalt som kulturdestination. For det er netop med byens og regionens menneskelige skala, helt særlige vibe og atmosfære, at hovedstaden adskiller sig fra andre kulturmetropoler. Med afsæt i dette vil vi inspirere og dele ud af vores kollektive erfaringer og værdier til vores gæster.

Nogle vil nok rynke på næsen og mene, at vi har det med at overvurdere, hvad vi har at byde på over for resten af verden. Det kan vi godt genkende. Men vi vil samtidig påstå, at vi også har det med at underspille os selv. Det er et dansk paradoks. Vi mener, vi har en masse at byde på, men vi tør ikke sige det højt. I hvert fald ikke til andre end os selv.

Det er derfor med stor glæde, at vi løfter sløret for mange måneders arbejde. Med denne vision i hånden har vi taget et vigtigt skridt i retningen mod at transformere hovedstaden som international kulturmetropol. Læs hele kulturvisionen her.

Visionen er blevet til i et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Kulturministeriet og Erhvervsministeriet og med masser af input undervejs fra hovedstadens kulturaktører. Og tak på forhånd for alle de samtaler og indsatser, der nu skal følge trop.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin