Ny strategi for Destination NORD: Meget mere end bare turisme

gravatar
 · 
12. maj 2021
Featured Image

Nordjylland tilbyder et væld af turistoplevelser. Fra storbypuls, shopping og kultur i Aalborg til idyl, kunst og fisk på havnen i Skagen. Fra Læsø sydesalt, tilbud om vandsport og smukke landskaber til Vendsyssels hjerte med skove, slotte og østkystens strande. Alt sammen er nu samlet i en ny slagkraftig destination med navnet Destination NORD. Vi har haft fornøjelsen af at være med til at udvikle en ambitiøs strategi for destinationen.

Strategien samler Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommune og skal sætte skub i turismeudviklingen i Nordjylland og skaffe 3.000 nye arbejdspladser inden udgangen af 2030.

Meget mere end bare turisme

Destination NORD vil meget mere end bare turisme. Visionen er at skabe en bæredygtig destinationsudvikling og mere attraktive byer og steder, som folk har lyst til at besøge og bebo. Turisme er meget mere end bare mennesker på ferie eller forretningsrejse. Turisme skaber jobs og omsætning samt udvikling og attraktive steder at bo, studere og drive virksomhed. Det gælder ikke mindst i Nordjylland, hvor turismen årligt genererer en omsætning på 17 mia. kr. og 21.000 årsværk. Men Nordjylland har ikke oplevet den samme fremgang som resten af landet, og det skal den nye strategi lave om på.

Visionen er at skabe en samlet profil med international gennemslagskraft baseret på oplevelsesmæssige fyrtårne, unikke fortællinger og bæredygtig udvikling, som omdrejningspunkt for alt arbejde i destinationen. Det er blevet til fire unikke kernefortællinger, som Destination NORD refererer til som stjerne-destinationer med overskrifterne “Den lille storby Aalborg”, “Det unikke Skagen”, “Enestående Læsø” og “Kattegatkysten”.

Der bliver samtidig fremhævet fire temaer, som oplagte afsæt for samarbejdet. Temaerne er:

  • Kunst, kultur og kulturhistorie
  • Den nordjyske natur
  • Vores fokus på bæredygtighed
  • Maden som afsæt for oplevelser

Vores administrerende direktør Anna Porse Nielsen har været tilknyttet processen med at formulere strategien. Hun fortæller

Der er på alle måder behov for at tænke nyt og kigge innovativt på nye muligheder i Destination NORDs fire kommuner. Det er helt oplagt at arbejde på tværs af geografier, temaer og sektorer, og jeg glæder mig over at se, hvordan man tænker turismen bredere som en del af at skabe attraktive områder i forhold til bosætning, bred erhvervsudvikling og identitet. Det er netop derfor, at denne strategi er meget mere end bare turisme.

Du kan læse mere om det tværkommunale destinationsselskab og de fire kernefortællinger, der samler de geografiske og tematiske særkender i strategien, som du finder her.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin