Nye indsigter lægger grund for udvikling af efteruddannelser til den danske fastfood-branche

gravatar
 · 
20. februar 2017
Featured Image

Der er sket en del, siden Burger King slog dørene op til den første konceptuelle fastfood-restaurant i Danmark helt tilbage i 1977. I 1981 fulgte McDonalds, og i dag beskæftiger den danske fastfood-branche ikke mindre end 56.800 medarbejdere på landsplan.

Udover at virksomhederne er akkumuleret i volumen og medarbejdere, er der også sket en udvikling fra, at fastfood er synonym med pommes frites og friture til også at dække over sund mad, der kan indtages på farten eller tages med hjem. Joe & the Juice er et glimrende eksempel herpå.

Den danske fastfood-branche er med andre ord en branche i udvikling, og af samme årsag blev Seismonaut bedt om at kortlægge branchen og lave en afdækning af virksomhedernes kompetencebehov, eftersom at branchen adskiller sig fra den traditionelle restaurationsbranche på en række områder.

Der skal kompetenceudvikling til i fastfood-branchen

Resultatet af arbejdet blev en analyse, som har kortlagt 45 kæder i Danmark inden for fastfood-branchen. Det skete gennem en triangulering af både kvantitative og kvalitative data. De kvantitative blev brugt til at kortlægge branchens størrelse, mens dybdegående interviews og observationer på en række restauranter lægger grundlaget for kompetencebehovet.

De 45 kæderestauranter i Danmark beskæftiger i alt 56.800 medarbejdere. Ud af dem er

  • 81% af medarbejderne under 30 år
  • 5.400 medarbejdere (50% af de fuldtidsansatte) uden kompetencegivende uddannelse

På baggrund af analysens resultater har kunden, Efteruddannelsesudvalget for Køkken, Hotel, Restaurant, Bager, Konditor & Kødbranchen (KHRU), udarbejdet en handlingsplan for kompetenceudvikling, som er skræddersyet fastfood-branchen bestående af både eksisterende og nye efteruddannelsesforløb.

Er du nysgerrig efter at læse mere om fastfoodbranchens virksomheder, medarbejdere og kompetencebehov, kan du læse rapporten her.

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin