Seismonaut fylder 15 år!

gravatar
 · 
21. januar 2022
Featured Image

I skyggen af coronapandemien kunne Seismonaut i 2021 fejre jubilæum. Helt præcist den 1. november 2021, hvor vi fyldte 15 år. Corona forhindrede os i at holde et brag af en fest. Men den kommer, det lover vi.

Mens vi venter på at sable champagneflasker og markere milepælen, har vi brugt lejligheden til at kaste et blik bagud. Meget er sket i de 15 år, der er gået - både med os, og vores omverden. Vi havde ingen smartphones, ingen sociale medier og ingen streamingtjenester (nuvel, Facebook, Youtube og Netflix var opfundet, men vi brugte det ikke endnu). Teknologier som kunstig intelligens og stemmestyring var ren science fiction, og ingen havde hørt om begreber som blockchain eller NTF. Det er lidt vildt at tænke på, ikke?

På forunderlig vis har det virket ganske naturligt at indoptage alle disse nye muligheder i vores privatliv og arbejdsliv, selvom det er foregået i et fuldstændig hæsblæsende tempo set i et historisk perspektiv. 

Samtidig har vi i Seismonaut været på vores helt egen rejse med mange fantastiske oplevelser og bekendtskaber undervejs. For at tage en trip down memory lane, har vi talt med to af dem, som har været med på vores rejse. Og vi har været i gode hænder. 

Tonny Johansen, bestyrelsesformand 2017-2019

Allan J. Christensen, bestyrelsesformand 2020-

Hvordan har I oplevet rådgiverbranchen udvikle sig i de sidste 15 år? Hvad vil du fremhæve?

Tonny: “Udviklingen i seneste 15 år har været karakteriseret af stigende modenhed i branchen. Og det er en udvikling, Seismonaut også har været en del af. Kunderne er blevet mere professionelle, konkurrencen er øget, der er sket en del konsolidering, men samtidigt med god plads til mindre, fokuserede miljøer ala Seismonaut. Konsulentbranchen er i dag et 'rødt ocean'. Der er benhård konkurrence, både om opgaverne og om de bedste folk. Der er mange og forskellige holdninger til vores branche, men for mig er det meget klart; vi skal kæmpe hver dag for at få opgaverne, og det holder os skarpe! Det kræver, at man følger markedet, er innovativ og finder nye steder at gå hen, når f.eks. regeringen vælger at opbygge egne konsulentressourcer i staten.”

Allan: “Den alvidende og belærende ekspert er blevet håbløst umoderne gennem de sidste 15 år. Som rådgiver anno 2022 skal du mestre mange discipliner ud over din faglighed. Du skal forstå, at kunderne køber rådgivere, når udfordringerne er komplekse, og svaret ikke er givet på forhånd. Kunderne ønsker rådgivere med et åbent verdensbillede, der anerkender kompleksitet som grundforudsætning. Du trækker på din faglige viden og erfaringer, men du er er købt ind som medskaber af ny viden, der skabes i en vekselvirkning mellem dig og kunden. Du skal kunne håndtere projektforløb, der er processuelle, og hvor du fra starten ikke kan beskrive hele forløbet. Det kræver et stort mod at vise din tvivl og samtidig kræve et højt honorar. Men kunderne efterspørger og betaler for din evne til at navigere i tvivlen."

Når du ser tilbage, hvad er så det vigtigste Seismonaut har opnået?

Tonny: “For det første har Seismonaut formået at være i branchen for managementrådgivning i 15 år. Kæmpe tillykke! Det er i sig selv en bedrift at etablere sig som ny spiller, holde fast i bordkanten og markedet - og udvikle sig gennem så lang en periode. Det kræver noget stamina. Seismonaut har i den periode vist sin berettigelse på flere fronter, men ikke mindst inden for turisme, kultur og kreative erhverv i bredeste forstand. Det er en del af vores erhvervsstruktur, der bærer meget udvikling, økonomi og arbejdspladser med sig.”

Allan: “Seismonaut rammer med sin tilgang noget i tiden, hvor fokus for konsulentopgaver ofte er, at kunde og leverandør skal blive klogere sammen igennem projektet. Seismonaut er stærk på processiden og forstår at inddrage kunden og interessenter i løsningen. Og så har Seismonaut med sin unikke, markedsledende position i Danmark et stærkt afsæt for international vækst, i første omgang i Skandinavien. Seismonaut har i dag en stærk markedsposition som Danmarks klart bedste nichekonsulentselskab inden for kultur, turisme og oplevelser. Hele Skandinavien fortjener at kunne trække på den enestående kompetencebase, som findes i Seismonaut.”

Hvad bringer fremtiden?

Allan: “Jeg tror generelt, at vi i rådgiverbranchen skal fortsætte med at dyrke det nære samarbejde med kunderne. Som rådgivere skal vi være lyttende og forstå, hvornår vi selv skal tage teten eller træde lidt i baggrunden. Vi skal udvikle både professionelle og personlige relationer til vores kunder. Og så er det vigtigt, at vi aldrig underkender forretningsforståelsen. Vores faglighed, sprog og tilgang skal altid vinkles i forhold til kundetype. Vi skal forstå kundens processer og succeskriterier indgående, og vi skal kende kundens kunder og konkurrenter. Kort sagt skal vi kunne tale kundens sprog og kende deres formål i verden, for at vi kan udvikle deres forretning. Slutteligt skal vi for alt i verden bevare vores integritet. Rådgivere skal turde ranke ryggen og bære et ansvar. Det betyder også, at vi kun skal gå ind i projekter, som vi selv tror på fornuften i, og tage eventuelle konflikter i opløbet. Hvis du som rådgiver efterlader indtrykket af en konsulent med høj personlig og faglig integritet samt masser af motivation, har du skabt et godt grundlag for dine næste 15 år i branchen.”

Vi takker Tonny og Allan for de vise sten og for deres uvurderlige sparring undervejs. Samtidig vil vi gerne sende et KÆMPE tak til alle jer, der har været med ombord på “raketten” undervejs - både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Uden jer - intet Seismonaut 🙏

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin