Seminar: Velfærdsstaten – nye løsninger på gamle problemer?

gravatar
 · 
14. marts 2018
Featured Image

Hvordan ser velfærdsstatens fremtid ud – overlever den? Det spørgsmål skal vi hjælpe med at besvare, når Aarhus Universitet og Aarhus Kommune byder velkommen til dette års MatchPoints 24.-26. maj 2018.

Siden 2007 er MatchPoints-seminarerne blevet afholdt for at skabe tættere dialog mellem universitetet og det omgivende samfund om emner af bred samfundsinteresse. I år zoomes der ind på velfærdsstaten anno 2018, og hvad vi som samfund kan gøre for at gøre den bæredygtig nu og i fremtiden.

Se, hvad du kan opleve til MatchPoints i videoen herunder.

Børnevelfærd og borgerløn?

Du kan blandt andre møde den amerikanske økonom og Nobelprismodtager James Heckman, der har påvist sammenhængen mellem børnevelfærd og store langsigtede samfundsmæssige gevinster samt den britiske økonomiprofessor Guy Standing, der er fortaler for borgerløn. Derudover kan du møde en lang række eksperter, politikere, debattører og praktikere fra velfærdsområdet samt de to velfærdsrobotter Norma og Silbot.

Vi er stolte over også at være en del af programmet til årets MatchPoints Seminar. Chefrådgiver Brian Landbo og seniorrådgiver Andreas Linnet Jessen vil sammen facilitere en workshop, mens direktør Christian Schwarz Lausten vil deltage paneldebatten Hvem redder velfærden: Robotterne eller de frivillige?

Nye løsninger kræver nye kompetence-match

Workshoppen, Brian og Andreas faciliterer under MatchPoints 2018, går under overskriften Nye løsninger kræver nye kompetence-match. Baggrunden findes i Albert Einsteins berømte citat:

Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tænkning, vi brugte da vi skabte dem.

Vi kan nemlig heller ikke løse vores problemer med de samme kompetencer, vi brugte, da vi skabte dem. Naturvidenskaben har sejret og har sat sig på teknologien og digitaliseringen. Men teknologi handler om mennesker – ikke mindst velfærdsteknologi.

For at skabe de gode løsninger skal vi være lige så kloge på mennesker, som vi skal være på kredsløb og algoritmer. Vi skal koble humaniora med naturvidenskab. Big data med thick data. Det konkrete med det abstrakte. Gør vi det, kan vi skabe velfærdsløsninger, der rækker ud over den tænkning, der har skabt vores problemer i dag. Hvem ved, måske er nutidens SOSU morgendagens AI-konsulent?

Med til at sætte tankerne og kreativiteten i gang har Brian og Andreas inviteret en række førende eksperter indenfor – bl.a. Claus Bjørn Billehøj (administrerende direktør hos Den Sociale Kapitalfond) og Nicolai Søndergaard Laugesen (Innovation & Portfolio Director hos Falck).

Vær med til at gentænke velfærdsstaten

Deltagelse i MatchPoints 2018 er for alle interesserede, og indtil den 18. marts er der early bird-billetter til 1750 kr. Efter den 18. marts koster en billet 2375 kr. Du kan læse meget mere om MatchPoints, programmet, de andre workshops m.m. på matchpoints.au.dk

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin