Tendens: Friluftsliv og natur med i kampen om bosætning og tilflytning

gravatar
Af 
 · 
17. januar 2018
Featured Image

Englændernes fascination af vores danske krimiserier og hygge (eller "hooga", som de udtaler det) er ved at drosle ned, men det gør ikke så meget for danskofile englændere, for nu har de fået øje på en ny, nordisk ting, de kan gå op i: Vores brug af naturen.

BBC stiller i en ny magasinartikel skarpt på det skandinaviske friluftsliv, som den britiske pendant til Danmarks Radio ser som særlig unikt for os, der lever i Skandinavien. Artiklen har blandt andet fokus på, at vi skandinavere bruger naturen rekreativt - både personligt, men også professionelt, idet flere virksomheder i disse år, rent faktisk giver deres medarbejdere muligheder for at komme ud i naturen, som del af arbejdet. Nogle virksomheder i Sverige og Finland giver endda deres medarbejdere kompensation for at gå eller cykle til arbejde!

Vi har fået øjne op for naturens værdier

En af de helt store tendenser i disse år som vi i Seismonaut ser inden for friluftsliv er, at flere interesseorganisationer og kommuner har stigende fokus på, at friluftsliv og natur er en løftestang og har værdi på linje med kultur og gode dagtilbud. Sagt med andre ord er friluftslivet og naturen bragt ind i kampen om bosætning og tilflytning.

Derfor ser vi også et stigende antal kommuner, der har udviklet en egentlig strategi for friluftsliv, hvilket er med til at stadfæste værdien af det gode friluftsliv og ikke mindst sikre den strategiske udvikling af det gode friluftsliv.

Øget behov for dokumentation

I slutningen af 2017 hjalp vi Friluftsrådet med at blive skarpere på, hvordan de får mest effekt og værdi ud af udlodningsmidlerne til friluftsliv i Danmark. For det er en anden tydelig tendens, som vi ser aktuelt: Med udviklingen af fokus på strategier for og effekter af friluftsliv, kommer et behov for øget opmærksomhed for værdiskabelse og effektdokumentation.

Vi har tidligere skrevet om, hvorfor naturen er mere end "bare" en grøn kulisse, fordi den er vigtig for bl.a. turisme, bosætning, sundhed og trivsel. Læs det blogindlæg her.

 

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin