Tirsdag den 6. oktober var Seismonaut Tourism igen vært for og medarrangør af Eventkonferencen. Dagen bød blandt andet på interessante oplæg fra erhvervsaktører, offentlige aktører og eventaktører, der alle bidrog med insights fra deres arbejde med events.
Et emne, der fik særlig stor opmærksomhed, var samarbejde. Vi har samlet vigtige pointer om eventsamarbejde fra tre af dagens oplægsholdere.
James McVeigh: 1 + 1 = 3
Dagens hovedtaler, James McVeigh, er chef for Marketing and Innovation hos Festivals Edinburgh, der i dag består af 12 af byens festivaler og har til formål at fremme et strategisk samarbejde. Festivalerne er både store og små, men fælles for dem er, at de har et internationalt fokus.
I sit oplæg fokuserede James McVeigh på, hvordan organisationer, stakeholdere og sponsorer arbejder sammen om festivaler og events i Edinburgh. Budskabet var enkelt: Samarbejde, langsigtet tænkning og et klart fokus er afgørende for at udnytte eventens potentiale og minimere risici.
"One and one isn't two but three, if you use collaboration strategy effectively." - James McVeigh
Se James McVeigh udfolde sine tanker om events i videoen herunder.
Flemming Dybbøl: Samarbejdspartnere skal være legekammerater
Flemming Dybbøl er kommerciel chef på Danmarks Smukkeste Festival (Smukfest). I sit oplæg understregede han vigtigheden af meningsfulde, længerevarende partnerskaber fremfor flygtige sponsorater i arbejdet med events.
Samarbejdspartnere skal være mere end en god forretning - de skal være legekammerater. Og samarbejdet skal helst være flerårigt, så der bygges en stærk relation og forståelse op mellem parterne.
Det handler om at involvere sponsorerne så meget som muligt, for så opsøger de også samarbejdet mere. Som eksempel nævnte Flemming Dybbøl Smukfests samarbejde med Arla, der blandt andet har manifesteret sig som KOmorgen Cafeen på festivalpladsen, hvor frivillige fra Arla står bag disken sammen med festivalens frivillige.
“De får synlighed et relevant sted. Vi får omtale og en bedre event.” - Flemming Dybbøl.
Arla går altså ind og dækker et behov for gæsten og bliver på den måde relevant for eventen, og dermed er der større sandsynlighed for en positiv afsmitning på Arlas brand.
Freddy Larsen: Samarbejdet skal matche brandstrategien
Det er ikke ligegyldigt, hvem dine samarbejdspartnere er. Det skal give mening og matche brandstrategien for det enkelte produkt. Det mener sponsor- og eventchef ved Royal Unibrew, Freddy Larsen.
Med brandstrategierne for deres produkter vil Royal Unibrew bygge en fortælling og et univers op, der giver deres kunder en sammenhæng at engagere sig i. Eksempelvis bliver det danske rockband D-A-D troværdige ambassadører for øllen Royal Beer, eftersom Royal Beer med “Tak Rock”-konceptet går ind og agerer katalysator for talentudvikling af ny dansk rock. Det er et værdifællesskab, som bandet D-A-D kan se sig selv i, og derfor vil de gerne bruge kontaktfladen til deres mange fans som kommunikationskanal for Royal Beer. Samtidig bliver Royal Beer en naturlig samarbejdspartner for store musikevents som Smukfest og Copenhell.
Casefilm om Royals Unibews 'Tak Rock'-koncept (kilde: DDB Copenhagen)
Valget af samarbejdspartnere er altså langt fra tilfældigt for Royal Unibrew. Det er nødt til at passe ind i en større strategisk sammenhæng.
“Vi har gjort meget ud af at vælge vores samarbejdspartnere. Vi har prøvet at kigge bagom: Kan de være med til at flytte på noget for os? Hvor stort er deres netværk? Og så videre.” - Freddy Larsen
Vil du vide mere om eventsamarbejde?
Arbejder du selv med events eller vil du gerne samarbejde med en event, så er det vigtigt at være opmærksom på, at samarbejdet kan foregå på flere niveauer. Nogle niveauer kræver ingen kontakt mellem event og samarbejdspartner, mens andre kræver et strategisk partnerskab. I Seismonaut Tourism har vi udviklet en engagementsmodel for events, der giver et overblik over typerne af samarbejde.