Turister bruger sociale medier før, under og efter ferien

gravatar
Af 
 · 
14. januar 2013

Hos Seismonaut arbejder vi ofte med projekter i turistbranchen, og vi følger spændt med i, hvad der sker indenfor den digitale udvikling i forhold til turisters brug af sociale medier både før, under og efter ferien. Text100 har for nyligt lavet en undersøgelse af turister i tretten lande, som giver interessante fingerpeg om sociale mediers betydning i turistbranchen.

Undersøgelsen er foretaget blandt 4.600 turister fra bl.a. Australien, Kina, Frankrig, Indien, Sydafrika og USA og viser, at sociale medier har en stærk påvirkning, når det kommer til planlægning og inspiration vedrørende ferien. Sociale medier er vigtige platforme for turisterne i forhold til at dele oplevelser og erfaringer med ligesindede, men dog bruges disse platforme i processen ikke til booking af fly, hotel eller bil.

Desuden viste undersøgelsen at de yngre turister (under 34) i stor grad var tilbøjelige til at bruge Facebook til at blive inspireret til deres rejser, og at 87% af denne gruppe netop var blevet det. Omkring halvdelen af alle adspurgte anvendte platforme som Pinterest, Twitter og andre sociale medier til at få ideer til rejsen.
De adspurgte personer benyttede også de sociale medier til at holde kontakten under selve ferien, og 68% af de adspurgte brugte deres mobiler eller andre mobile enheder til dette formål. Denne brug af sociale medier på mobile enheder var højere end brugen af eksempelvis fotografering eller nyhedslæsning.

Over halvdelen af personerne i undersøgelsen poster billeder fra deres ferier, og omkring en fjerdedel skriver anmeldelser. Hertil er det interessant, at de adspurgte er mere tilbøjelige til at engagere sig med anmeldelser, når disse er positive.

Det, som har den største indflydelse ved turisterne i deres valg af destination, er personlige anbefalinger fra familie og venner, hvoraf 63% af de adspurgte har den største tiltro til denne slags information.
Søgninger på nettet viste sig i undersøgelsen til at være kilde til information ved omkring 50%, hvoraf de mest populære websites var dem med turisters egne anmeldelser, efterfulgt af de professionelle rejseguides.

Undersøgelsen viser altså, at turister primært får deres rejse- og ferieinspiration fra familie, venner og sociale medier, hvorefter at de professionelle bureauer, selskaber mm. overtager ved booking. På selve ferien er turisterne også i høj grad tilbøjelige til at benytte de sociale medier, samt i efterfasen til at videregive deres anbefalinger og erfaringer.

Kilde: Tourism Review 2013

seismonaut_logo_white_orange

Get in touch

+45 70 27 03 10
info@seismonaut.comFind us

Jorcks Passage 1C, 1.
1162 Copenhagen K
Denmark

CVR: 30708075
See our data policy

Still want more?

Blog
Linkedin